Dovlecei super delicioși înăbușiți cu orez – pe cât de simplu, pe atât de genial!

Vă prezentăm o rețetă de dovlecei cu orez. Acesta este un fel de mâncare cald, ce se prepară extrem de simplu, fiind uimitor de delicios și aromat, ce poate fi servit atât cu garnitură, cât și de sine stătător. La fel, se combină perfect cu smântâna sau sosul de roșii. Bucurați-i pe cei dragi cu o cină de legume absolut delicioasă, ce cu siguranță va veni în ajutor atunci când nu dispuneți de suficient timp pentru a găti.

Ingrediente

-2 dovlecei de mărime medie (aproximativ 1.5 kg)

-1 ceapă

-1 morcov

-1 roșie

-1-2 linguri de orez

-usturoi

-1 legătură de mărar

-ulei vegetal rafinat

-sare

-piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Spălați dovleceii. Dacă coajă este puțin vestejită – îndepărtați-o.

2. Tăiați dovleceii cuburi mici (de aproximativ 1 cm). Aranjați-i într-o cratiță mai adâncă și potriviți-i cu puțină sare. Acoperiți cratița cu un capac și puneți-o pe foc. Fierbeți timp de 15 minute. Dovleceii vor deveni moi, asemenea unui piure. Pregătiți dovleceii cu orez într-o cratiță cu suprafață neaderentă.

3. Tăiați ceapa cuburi. Prăjiți ceapa într-o tigaie cu ulei încins, până se rumenește (turnați cel mult 2 linguri de ulei în tigaie).

4. Curățați morcovul și dați-l prin răzătoare. Adăugați-l în tigaia cu ceapă și amestecați. Dacă doriți un fel de mâncare cu un nivel scăzut de grăsime, puteți adăuga ceapa și morcovul direct în cratița cu dovlecei.

5. Tăiați roșia cuburi și adăugați-o în tigaia cu ceapă și morcov. Amestecați și prăjiți înăbușit încă timp de 2 minute.

6. Turnați în cratița cu dovlecei legumele prăjite și amestecați.

7. Spălați orezul, până apa va rămâne transparentă.

8. Adăugați orezul la legume și amestecați. Acoperiți cratița cu un capac. Fierbeți până orezul va fi gata.

9. Periodic amestecați și aveți grijă ca la fundul cratiței mereu să fie puțină apă, astfel încât orezul să nu se ardă. Dacă e nevoie, mai adăugați apă și amestecați. Orezul se va fierbe în aproximativ 12 minute.

10. Tăiați usturoiul felii. Tocați mărarul.

11. Adăugați usturoiul și mărarul în cratiță și amestecați. La dorință, puteți adăuga 2 linguri de smântână (15%). Astfel, veți obține un fel de mâncare cu un conținut caloric mai înalt.

12. Potriviți cu sare și piper negru măcinat. Amestecați.

Urmăriți modul de preparare în materialul video de mai jos.


Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1