Cei mai fini și pufoși papanași, ce se prepară uimitor de simplu! Aflați care este ingredientul secret pentru un gust desăvârșit!

Papanașii reprezintă un deliciu perfect pentru a fi servit la ceai sau la micul dejun. Vă prezentăm mai jos unul din cele mai simple moduri de a pregăti cei mai gustoși papanași. Atât de rumeni, fini, pufoși și aerați, aceștia te cuceresc iremediabil. Serviți-i cu smântână, miere sau dulceața preferată și bucurați-i pe cei dragi cu un mic dejun ce vă asigură o bună dispoziție pe tot parcursul zilei.

INGREDIENTE

–250 g brânză de vaci

–4-5 linguri de griș

–1 lingură de lapte condensat

–1 ou

–1 lingură de smântână

–1/4 linguriță bicarbonat de sodiu

–1/4 linguriță de sare

–ulei de floarea soarelui

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Amestecați brânza de vaci cu oul și sarea. Cel mai bine e să treceți brânza printr-o sită, apoi să pregătiți papanașii.

2. Amestecați smântâna cu bicarbonatul de sodiu. Adăugați-o în bolul cu brânză de vaci și amestecați.

3. Adăugați laptele condensat și grișul. Amestecați bine. Lăsați aluatul la temperatura camerei pentru 30 de minute (astfel încât să se umfle grișul).

4. Puneți o tigaie cu ulei pe foc. Formați din aluatul obținut papanașii. Treceți-i prin griș și prăjiți-i în tigaia încinsă, pe ambele părți (timp de 5 minute pe o parte, apoi 3 minute pe partea cealaltă).

5. Așezați papanașii pe un prosop de hârtie, astfel încât să înlăturați excesul de ulei. Serviți-i cu topping-ul preferat.

Echipa Bucatarul.eu  vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1