Cei mai gustoși și simplu de preparat ardei marinați, pentru iarnă!

Vă prezentăm o rețetă extraordinară de ardei grași cu miere, pentru iarnă. În plin sezon rece aceștia vă vor bucura pe toți cu aroma sa irezistibilă și un aspect apetisant. Este o rețetă simplă, cu ajutorul căreia veți pregăti cei mai delicioși ardei marinați. Obțineți un aperitiv universal, ce se combină perfect cu orice fel de mâncare. Savurați ardei proaspeți și delicioși în plină iarnă.

INGREDIENTE

– 3,5 kg de ardei grași

– 1 l de apă

– 1 pahar de ulei vegetal

– 2 linguri de sare

– 150 ml de oțet 9%

– 1 pahar de miere lichidă

– 20 boabe de ienibahar

– 5 cuișoare

– 2 frunze de dafin

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați și curățai ardeii. Îndepărtați cotorul cu semințe și tăiați-i bucăți mai mari.

2. Turnați apa și uleiul vegetal într-o cratiță. Adăugați mierea lichidă, sarea, frunzele de dafin, boabele de ienibahar și cuișoarele. Amestecați. Puneți cratița cu saramură la foc și aduceți-o până la fierbere.

3. Fierbeți saramura timp de 2 minute. Adăugați oțetul și o jumătate din ardeii curățați. Fierbeți timp de 3 minute. Aranjați ardeii în borcane.

4. Fierbeți a doua jumătate de ardei. Aranjați-i în borcane. Turnați marinada fierbinte în borcanele cu ardei și acoperiți-le cu capace.

5. Puneți borcanele într-o cratiță (așterneți la fundul cratiței un prosop). Turnați apă calda până la 2/3 din înălțimea borcanelor. Sterilizați ardeii timp de 5-7 minute. Scoateți borcanele din cratiță și închideți-le cu capace. Acoperiți-le cu o plapumă și lăsați-le să se răcească. Puteți savura ardeii peste 5 zile.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1