Cel mai bun aluat foietaj pentru limbi – obțineți prăjituri cu adevărat stratificate!

Sunteți dornici de niște prăjituri la ceai din aluat foietaj și nu aveți prea multe ingrediente la dispoziție? Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă bună și apetisantă: foietaj cu zahăr în formă de ”limbi”. Aluatul se prepară foarte simplu, iar prăjiturile devin extrem de savuroase și stratificate, care cu siguranță o să vă fie pe plac. Vă sugerăm să preparați deliciul copilăriei – este un desert delicios și economic, perfect pentru o ceașcă de ceai aromat sau cafeluță.

INGREDIENTE 

– 1 ou

– 1 linguriță de sare

– 3-5 picături suc de lămâie

– 350-400 g de făină cernută

– 250 ml de apă caldă

– 250 g de unt moale + 2 linguri de făină cernută

– 100-150 g de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Spargeți oul într-un bol, presărați-l cu sare, picurați 3-5 picături de suc de lămâie și turnați apă caldă. Amestecați ingredientele, folosind furculița. Apoi adăugați treptat făina cernută. Frământați aluatul.

2. Răsturnați aluatul pe masa înfăinată și frământați-l bine, apoi formați o bilă din acesta. Întindeți un blat, cu grosimea de aproximativ 0,5 cm.

3. În bolul cu untul moale adăugați 2 linguri de făină cernută. Frecați ingredientele, folosind furculița, până veți obține o masă omogenă.

4. Așezați untul omogenizat în centrul blatului și răspândiți-l puțin. Păstrați distanța de la margine. Pliați blatul într-un plic și presărați-l cu făină. Așezați aluatul într-o pungă și dați-l la congelator pentru 15-20 de minute.

5. Așezați aluatul pe masa înfăinată și întindeți-l cu grijă, într-un blat dreptunghiular. Este important să-l întindeți doar într-o direcție. Pliați blatul în formă de plic și iar dați-l la congelator pentru 10 minute.

6. Pregătiți prăjiturile: întindeți aluatul într-un blat și presărați-l cu zahăr. Aplatizați ușor blatul cu zahăr. Rulați aluatul, aplatizați-l ușor și pliați capetele, aplatizându-le bine. Înfășurați aluatul în punga de plastic și dați-l la congelator pentru 10 minute.

7. Luați aluatul și întindeți un blat dreptunghiular cu grosimea de aproximativ 1 cm.

8.  Ungeți blatul cu apă, folosind pensula de silicon, apoi presărați-l generos cu zahăr. Tăiați blatul pe porțiuni de mărimea dorită.

9. Ungeți tava de copt cu APĂ. Așezați prăjiturile pe aceasta.

10. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200-220°C, pentru 30 de minute. Primele 15 minute nu deschideți ușa cuptorului. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Serviți deliciul copilăriei cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1