Cel mai bun aluat pentru “Tortul cu miere” – 2 cele mai simple rețete!

Vă prezentăm două rețete de aluat pentru “Tortul cu miere” ce vă asigură un rezultat perfect. Acesta este atât de simplu de gătit, încât o să vă ajungă timp și pentru o pauză de publicitate. Aluatul iese destul de vâscos, astfel evitați procesul lung și obositor de întindere a blatului.

În Rețeta Nr.1 aluatul înainte de a fi copt, crește timp de 12 ore, ceea ce vă permite să împărțiți în câteva etape procesul de pregătire a tortului. Cel mai bine este să preparați acest aluat seara, iar dimineață să coaceți blaturile și să pregătiți tortul.

1. REȚETA NR.1

Ingrediente

– 3 ouă

– 2.5 pahare de făină

– 100 g de unt

– 100 g de zahăr

– 1 pahar de miere

– 1 linguriță de bicarbonat de sodiu

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Amestecați toate ingredientele (cu excepția făinii). Pentru a obține o masă omogenă, încălziți-o puțin pe o baie de apă. Când masa devine omogenă, adăugați făina și amestecați. Dați aluatul la frigider pentru 12 ore.

2. Cu câteva ore înainte de a coace, aluatul trebuie scos din frigider. Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, puneți o lingură de aluat și întindeți-l până obțineți un cerc (cu grosimea de până la 5 mm). Coaceți la temperatura de 180°C timp de 10 minute.

3. La dorință, puteți împărți aluatul în 2-3 părți și coace câteva blaturi mai groase, care apoi le veți tăia. Acest aluat crește foarte bine. Pentru tort, cel mai bine e să folosiți o cremă mixtă, obținută din frișcă bătută și smântână cu zahăr.

2. REŢETA NR.2

Ingrediente pentru aluat

– 100 g de unt

– 1 pahar de zahăr

– 2 linguri de miere

– bicarbonat de sodiu

– 200 g de smântână

– 2 ouă

– 2 pahare de făină

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru cremă

– 400 g de frișcă bătută

– 3 linguri de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Puneți într-o cratiță untul, zahărul, mierea și o linguriță de bicarbonat de sodiu. Fierbeți amestecul la foc mic timp de 10 minute, până acesta capătă o nuanță maro.

2. Luați cratița de pe foc și adăugați 200 g de smântână și 2 ouă. Amestecați.

3. Adăugați 2 pahare de făină cernută și amestecați până obțineți o masă omogenă.

4. Turnați aluatul pe o tavă de copt tapetată cu hârtie.

5. Coaceți la temperatura de 200°C timp de 15 minute.

6. Lăsați blatul să se răcească. Tăiați blatul în jumătate, apoi de-a lungul. Astfel obțineți 4 blaturi. Suprapuneți blaturile și tăiați marginile, astfel ca acestea să fie egale. Fărâmițați resturile de blat. Ungeți blaturile cu cremă de frișcă bătută și zahăr. Ungeți cu cremă marginile tortului. Presărați cu blatul fărâmițat.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1