Cel mai bun aperitiv pentru frigăruie, preparat în doar 5 minute: roșii picante cu ceapă!

Drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm astăzi o rețetă grozavă de un aperitiv incredibil de gustos pentru frigăruie. Multe gospodine pregătesc o gustare cu legume în trei versiuni: salată, conserve sau caserolă. Există însă o altă opțiune care va bucura cu gustul său neobișnuit toți iubitorilor de roșii. Aici aveți nevoie de miere, ceea ce va oferi aperitivului un gust uimitor și unic. Aperitivul se va echilibra între dulce, picant și acru. Deci, puteți combina cele trei gusturi într-o singură gustare!

INGREDIENTE  

– 5 roșii

– 3 cepe

– 4 căței de usturoi

– 2 linguri suc de lămâie

– 4 linguri de ulei vegetal

– 1.5 lingură de miere

– 1 linguriță de busuioc măcinat

– 1 priză de ardei iute

– 0,5 linguriță de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați și zvântați roșiile folosind prosopul de hârtie. Tăiați roșiile rondele subțiri, cu grosimea de aproximativ 5-6 mm.

2. Curățați, spălați și tăiați ceapa inele. Curățați usturoiul și tăiați-l felioare mici.

3. Pregătiți sosul: combinați într-un vas mierea cu sucul de lămâie. Amestecați puțin ingredientele, apoi adăugați uleiul vegetal, busuiocul, ardeiul iute și sarea. Amestecați bine sosul.

4. Luați o caserolă de sticlă și aranjați la fundul acesteia într-un strat niște rondele de roșii, apoi răspândiți niște inelușe de ceapă și presărați cu puțin usturoi. Procedați similar cu ingredientele rămase.

5. Răspândiți sosul rezultat deasupra legumelor. Acoperiți caserola cu capac, apoi agitați-o binișor. Dați caserola cu salată la frigider pentru minim 30 de minute, ca să se macereze bine. Salata este gata!

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1