Cel mai bun desert din toate – ”Mannik” delicios cu ciocolată și mere caramelizate!

Deserturile de ciocolată sunt deseori cele mai populare și solicitate. Vă prezentăm mai jos rețeta unui desert deosebit de delicios, ce face concurență oricărui deliciu din cele mai notorii cofetării. Deși se prepară uimitor de simplu, acesta are un aspect foarte apetisant, fiind deosebit de fin și aromat. Bucurați-i pe cei dragi cu o prăjitură de casă ce va transforma cina sau micul dejun într-o adevărată sărbătoare.

INGREDIENTE

-3 mere

-50 g de unt

-1/4 pahar de zahăr

-200 g de griș

-150 g de zahăr

-2 ouă

-250 g de chefir 1%

-1 linguriță bicarbonat de sodiu

-20 g pudră de cacao

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Amestecați grișul cu zahărul, ouăle, pudra de cacao, chefirul și bicarbonatul de sodiu. Obțineți un aluat omogen. Lăsați-l la temperatura camerei pentru 20 de minute. În acest timp grișul se va umfla, iar chefirul va intra în reacție cu bicarbonatul de sodiu.

2. Spălați merele. Îndepărtați cotorul cu semințe și tăiați-le în 8-10 felii. Topiți untul într-o cratiță mică și adăugați merele. Presărați merele cu zahăr. Caramelizați-le, amestecând încontinuu, timp de 10 minute.

3. Tapetați o formă de copt cu folie de aluminiu și ungeți-o cu unt. Aranjați în formă merele, apoi turnați aluatul.

4. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C pentru 25 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

5. Scoateți checul din cuptor. Îndepărtați forma de copt și folia de aluminiu. Tăiați-l felii. La dorință presărați checul cu zahăr pudră sau decorați-l cu cremă de frișcă.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1