Cel mai bun desert: ”Mannik” cu ciocolată și mere caramelizate!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă bună de ”mannik” – prăjitură răsturnată, cu mere caramelizate. Este un desert simplu și delicios, perfect pentru omul pofticios! Prăjitura are un aspect foarte apetisant, fiind deosebit de fină și aromată. Bucurați-i pe cei dragi cu un desert de casă foarte gustos, ce va rămâne în memoria tuturor.

INGREDIENTE 

– 3 mere

– 50 g de unt

– 1/4 pahar de zahăr + 150 g

– 200 g de griș

– 2 ouă

– 250 ml de chefir 1%

– 1 linguriță bicarbonat de sodiu

– 20 g de cacao

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Combinați într-un bol grișul cu zahărul, ouăle, pudra de cacao, chefirul și bicarbonatul de sodiu. Frământați aluatul și lăsați-l pentru un timp la temperatura camerei.

2. Pregătiți merele caramelizate: curățați merele, îndepărtați cotorul cu semințe și tăiați-le în 8-10 părți.

3. Topiți untul într-o tigaie, apoi adăugați merele. Presărați merele cu zahăr și caramelizați-le, amestecând periodic ingredientele. Gătiți timp de 10 minute.

4. Tapetați o formă de copt dreptunghiulară sau rotundă cu folie de aluminiu, apoi ungeți-o generos cu unt. Așezați la fundul formei merele caramelizate.

5. Iar amestecați aluatul, folosind o spatulă de silicon. Turnați-l în forma de copt, peste mere.

6. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 25 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

7. Răsturnați desertul pe o farfurie, îndepărtați folia de aluminiu și tăiați-l porții de mărimea dorită. Decorați deliciul cu zahăr pudră sau cu frișcă bătută. Veți începe o zi minunată alături de un deliciu cu un gust ispititor și o cafeluță aromată.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1