Cel mai delicios macrou sărat – oaspeții vor fi încântați!

Vă prezentăm o rețetă de pește sărat super delicios. Acesta se prepară foarte simplu, iar rezultatul este unul de succes. Obțineți o gustare fină și aromată, ce dispare imediat de pe masa de sărbătoare. Bucurați-i pe cei dragi cu un pește sărat delicios de casă, pe care cu siguranță îl vor îndrăgi.

Ingrediente

– 5 linguri de sare

– 2 linguri de zahăr

– 3 linguri de ceai negru pentru infuzie.

– 1 ceapă

– 1 l de apă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Turnați apă într-o cratiță. Adăugați sarea, zahărul, ceapa tocată și ceaiul. La dorință, puteți adăuga mai mult ceai negru. Ceaiul oferă peștelui o nuanță frumoasă și o structură densă. Fierbeți marinata timp de 5 minute și lăsați-o să se răcească.

2. Curățați peștele de măruntaie, îndepărtați capul. Puteți folosi atât macroul, cât și heringul. Dacă peștele este congelat, lăsați-l să se decongeleze complet, apoi curățați-l și marinați-l.

3. Pregătiți o sticlă de plastic. Tăiați sticla la un capăt, astfel încât să încapă peștele. Puneți peștele în sticla de plastic. Într-o sticlă cu volumul de 1.5 l vor încăpea 2 pești, iar într-o sticlă de 2 l – 4 pești.

4. Turnați în sticlă marinata și dați peștele la frigider pentru 48 de ore. Scoateți peștele din sticlă și aranjați-l pe un prosop de bucătărie. Tăiați peștele felii.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1