Cel mai delicios și economic gem de mere – o rețetă clasică, îndrăgită de la mic la mare!

Cui nu-i place gemul de mere? Acest deliciu este adorat de cei mici și cei mari pentru gustul delicios, cremos și aromat. Gemul de mere este unul clasic, fiind folosit la prepararea plăcintelor, prăjiturilor, în calitate de topping pentru clătite și alte deserturi gustoase.

Astăzi vă prezentăm una dintre cele mai simple rețete de preparare a gemului de mere, care este absolut delicios, foarte fin și parfumat. Gemul de mere se prepară din doar 3 ingrediente, este foarte simplu și ușor de preparat. Nu ezitați să-l preparați și să vă bucurați de gustul dulce al copilăriei!

Ingrediente

-2 kg de mere

-1 kg de zahăr

-½ pahar de apă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Pentru prepararea acestui gem sunt potrivite merele mature sau un pic imature: fructele conțin multă pectină și gemul preparat din aceste mere se va gelatiniza bine.

2. Spălați și curățați merele: merele într-o cratiță, iar cojile în alta.

3. Presărați merele decojite cu zahăr (adăugați zahăr după gust) și agitați cratița ca să se distribuie zahărul.

4. Turnați apa în rămășițele de mere, puneți cratița la foc mic și fierbeți timp de 10 minute. Lăsați să se răcească un pic și turnați lichidul obținut în mere.

5. Puneți cratița cu mere la foc și fierbeți până vor deveni moi (30-40 de minute), amestecați bine, reduceți focul și fierbeți gemul. Întregul proces durează aproximativ o oră. Când masa va fi de 2 ori mai mică decât cea inițială, puteți verifica dacă gemul este gata: puneți o picătură de gem în farfurie, lăsați să se răcească și dacă nu curge, atunci gemul este gata.

6. Puneți gemul fierbinte în borcane uscate și sterilizate și închideți-le cu capace.

7. Am obținut 3 borcane de 0.5 l și încă puțin gem.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1