Un tort delicios fără coacere ”Gingășie” – într-un timp scurt aveți pe masă un desert împărătesc!

Vă prezentăm o rețetă de tort fără coacere, deosebit de fin și delicios. Acesta se prepară destul de simplu, iar în rezultat obțineți un desert ce-i va cuceri pe toți din prima. Este un tort fin și aromat, ce se topește în gură. Bucurați-i pe cei dragi cu un desert de casă uimitor și laudele nu vor întârzia să apară.

INGREDIENTE

– 200 g de biscuiți (crackers puțin sărați)

– 3 ouă

– 250 g de lapte condensat

– 400 ml de lapte

– 0.5 linguriță zahăr vanilat

– 200 g de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU GLAZURĂ

– 4 linguri de zahăr

– 4 linguri de cacao

– 12 linguri de lapte

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Într-un bol, bateți ouăle cu ajutorul unei furculițe sau cu un tel. Amestecați până obțineți o masă omogenă.

2. Turnați în bol laptele și amestecați. Adăugați laptele condensat și zahărul vanilat. Amestecați până obțineți un amestec omogen.

3. Puneți amestecul obținut pe foc și aduceți-l până la fierbere, amestecând încontinuu. Fierbeți timp de 3-4 minute și luați crema de pe foc. Aceasta se va îngroșa puțin. Lăsați-o să se răcească.

4. Pregătiți glazura: turnați zahărul într-un vas metalic. Adăugați pudra de cacao și amestecați. Turnați laptele. Amestecați bine, până obțineți o masă omogenă.

5. Puneți glazura pe foc. Faceți focul mic și amestecând încontinuu, fierbeți până veți obține o glazură netedă și omogenă. Luați glazura de pe foc.

6. Tăiați untul (la temperatura camerei) cuburi mici și aranjați-l într-un bol. Amestecați puțin untul cu ajutorul unui mixer.

7. Turnați în bolul cu unt crema cu lapte condensat și amestecați, folosind un mixer la viteză medie. Obțineți o cremă omogenă.

8. Asamblați tortul: tapetați o formă de copt cu hârtie. Aranjați în formă un strat de biscuiți, apoi ungeți-l cu un strat uniform de cremă. Alternați astfel straturile de biscuiți și cremă. Acoperiți tortul cu glazura de ciocolată.

9. Dați tortul la frigider pentru câteva ore.

Notă: Biscuiții crackers sunt puțin sărați și dau o notă mai interesantă desertului!

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1