Cel mai delicios terci pentru un mic dejun perfect – aflați cele mai utile sfaturi de la bucătarii profesioniști!

Terciul cald, aromat și delicios este un mic dejun perfect pentru toată familia. Însă, uneori acesta nu este suficient de savuros pentru un început perfect al zilei. Vă prezentăm mai jos cele mai utile sfaturi de pregătire a terciului cu lapte, care cu siguranță vor fi de ajutor. Pregătiți micul dejun exact precum bucătarii profesioniști și familia va fi încântată.

Cum să obțineți cel mai delicios orez cu lapte?

Cel mai bine e să folosiți orez cu bob rotund. Pregătiți terciul în proporția de 1 pahar de orez pentru 1 l de lapte.

Deseori orezul cu lapte nu este la fel de delicios cum ne așteptam. Pentru a obține un orez deosebit de savuros, pe placul tuturor, este nevoie să respectați doar câțiva pași:

-Turnați laptele într-o cratiță și puneți-o pe foc. Fierbeți laptele, apoi adăugați în cratiță sarea sau zahărul și orezul. Amestecați și aduceți până la fierbere.

-Fierbeți timp de 1 minut (dacă volumul nu este mare) și luați cratița de pe foc.

-Adăugați untul și acoperiți cratița cu un capac. Lăsați-o la temperatura camerei pentru 20-30 de minute. În acest timp orezul se va umfla și va deveni mai gustos.

Dacă doriți un terci delicios cu lapte, nu încercați să-l fierbeți până va fi gata. Folosiți mai mult lapte și fierbeți timp de 1- 2 minute, amestecând periodic. Luați cratița de pe foc și acoperiți-o cu un capac sau prosop mai cald. Lăsați terciul să se umfle. Astfel veți obțineți un terci dens, delicios și aromat.

Procedați la fel și cu hrișca. Înmuiați-o în apă seara și lăsați-o să se umfle. Dimineața doar aduceți-o până la fierbere și veți obține un mic dejun delicios, gata într-un timp record.

Terci cu fulgi de ovăz

Cel mai bine e să folosiți mai mult lapte. Proporția perfectă ar fi de 7-8 linguri fulgi de ovăz pentru 1 l de lapte. Aduceți laptele până la fierbere, adăugați fulgii de ovăz și amestecați. Fierbeți timp de 1 minut, apoi turnați terciul într-o formă de ceramică și acoperiți-l cu folie alimentară sau un capac. La dorință, acest terci poate fi lăsat peste noapte, iar dimineață încălzit în cuptorul cu microunde.

Griș cu lapte

Pregătiți terciul în proporții de 4 linguri de griș pentru 1 l de lapte. Adăugați grișul în laptele fiert și amestecați. Fierbeți timp de câteva minute, apoi acoperiți vasul cu un capac și lăsați-l la temperatura camerei pentru 20 de minute.

Terci cu orz

Dacă doriți să savurați cel mai delicios orz, pregătiți-l seara. Preîncălziți cuptorul. Spălați orzul și aranjați-l într-un ceaun (sau alt vas de fontă). Adăugați în vas apă, sare și unt (sau ulei vegetal dacă e post) și acoperiți-l cu un capac. Dați vasul cu orz la cuptorul fierbinte, dar deja stins. Lăsați-l în cuptor până dimineață. Dimineața veți obține un terci de orz delicios, cald și aromat.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1