Cel mai delicios tort ”Creme brulee” – un desert irezistibil!

Vă prezentăm rețeta unui tort deosebit de delicios, perfect pentru orice sărbătoare. Acesta se obține deosebit de aspectuos și apetisant, cu blaturi bicolore și cremă fină de vanilie cu cacao. Este un desert foarte fin, gingaș și delicios. Acesta se combină perfect cu orice băutură caldă. Bucurați-i pe cei dragi cu cele mai rafinate prăjituri de casă.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

-3 pahare de făină

-1 pahar de zahăr

-1 lingură de unt

-1 pahar de smântână

-2 linguri pudră de cacao

-1/2 linguriță bicarbonat de sodiu stins cu oțet

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

-3 linguri de făină

-1 pahar de zahăr

-500 ml de lapte

-1 ou

-vanilia

-200 g de unt moale (la temperatura camerei)

-2 linguri pudră de cacao

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Pregătiți aluatul: frecați untul moale (la temperatura camerei) cu zahărul. Adăugați smântâna, făina și bicarbonatul de sodiu. Amestecați până obțineți un aluat omogen.

2. Împărțiți aluatul în 2 porții egale. Amestecați o porție de aluat cu pudra de cacao. Împărțiți fiecare porție de aluat încă în 3 porții egale (pentru 3 blaturi albe și 3 blaturi cu cacao).

3. Întindeți fiecare porție de aluat într-un blat. Aranjați-l pe o tavă de copt, tapetată cu hârtie. Coaceți blaturile în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200-220°C timp de 5-10 minute.

4. Pregătiți crema: turnați laptele într-o cratiță. Adăugați zahărul, făina, oul și vanilia. Puneți cratița pe foc și fierbeți crema la foc mic, amestecând încontinuu, până se îngroașă. Lăsați-o să se răcească.

5. Bateți untul moale (la temperatura camerei) cu pudra de cacao. Folosiți un mixer la viteza medie. Treptat, adăugați crema fiartă și amestecați.

6. Asamblați tortul: aranjați blaturile pe un platou și ungeți-le cu cremă. Alternați blaturile albe cu cele de cacao.

7. Acoperiți tortul cu cremă deasupra și pe părțile laterale. Decorați după gust și dați tortul la frigider peste noapte.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1