Cel mai fin, moale și delicios aluat cu drojdie – o rețetă ce vă asigură succesul! Nu ratați secretul obținerii unui aluat perfect!

La prima vedere, aluatul pe bază de drojdie pare a fi foarte complicat de pregătit. Rețeta de mai jos dovedește contrariul. Vă prezentăm cea mai reușită rețeta a unui aluat de casă, deosebit de moale, fin și delicios. Acesta este numai bun pentru chifle, pateuri și alte prăjituri preferate. La fel, este perfect pentru a pregăti crenvurștii în aluat. Bucurați-i pe cei dragi cu prăjituri de casă deosebit de delicioase și laudele nu vor întârzia să apară.

INGREDIENTE

– 500 g de făină

– 1.5 linguriță de drojdie (8g)

– 1 lingură de zahăr

– 1 linguriță de sare

– 300 ml de lapte cald

– 2 ouă (la temperatura camerei)

– 50 g de unt topit (sau ulei)

– 2 linguri de ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Pregătiți maiaua: dizolvați drojdia și zahărul în 150 ml de lapte cald (la temperatura de aproximativ 30°C). Lăsați amestecul obținut la un loc cald. Peste 15-20 de minute amestecul va face spumă. Dacă acest proces nu a avut loc, trebuie să folosiți o drojdie mai calitativă.

2. Amestecați laptele rămas cu ouăle și sarea. Dacă dispuneți de o mașină de copt pâine, puteți amesteca în ea aluatul. Folosiți mai întâi programul pentru ”Pelmeni”, apoi schimbați la cel pentru ”Aluat”.

3. Cerneți făina într-un bol mai mare. Faceți o adâncitură în făină și turnați în spațiul obținut maiaua, apoi laptele cu ouă și untul topit. Frământați un aluat moale și lipicios. Nu exagerați cu cantitatea de făină. La formarea chiflelor sau a pateurilor o veți mai folosi. Frământați aluatul timp de 10-15 minute, până se va lăsa de pe mâini.

4. Ungeți un bol cu ulei și aranjați în acesta aluatul. Acoperiți cu folie alimentară și lăsați aluatul la un loc cald, să crească.

5. Când cantitatea de aluat va crește de 2-3 ori, mai frământați-l puțin, cu mâinile unse cu ulei. Lăsați aluatul să mai crească. Cel mai bine e să-l lăsați să crească de două ori. Prima dată acesta crește timp de 1.5-2 ore, iar a doua oară – timp de 1 oră.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1