Cel mai fin și aromat ficat – descoperiți o rețetă nouă, ce vă asigură succesul!

Vă prezentăm o rețetă de cel mai moale și delicios ficat cu ceapă. Deși acesta se prepară uimitor de simplu, se obține deosebit de aromat și savuros. Totul datorită unui ingrediente secret, ce este prezent în orice bucătărie. Puteți folosi atât ficat de vită, cât și de porc, miel sau pasăre. Ficatul pregătit cu ajutorul rețetei de mai jos va fi pe placul tuturor.

INGREDIENTE

-2 cepe

-20 ml de ulei vegetal (de floarea soarelui)

-sare

-1 ou

-1 lingură amidon de cartofi

-ienibahar

-500 g ficat (de vită)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați bine și curățați bine ficatul. Tăiați-l bucăți mai mici. Potriviți-l cu sare și ienibahar. Aranjați-l într-un vas de mărimea potrivită.

2. Într-un bol mic, bateți oul. Adăugați amidonul și amestecați. Turnați amestecul obținut în vasul cu ficat. Lăsați să se pătrundă timp de 1 oră.

3. Puneți o tigaie pe foc și turnați în aceasta uleiul. Prăjiți ficatul în tigaia bine încinsă. Prăjiți-l timp de 2 minute pe fiecare parte.

4. Curățați ceapa și tăiați-o jumătăți de rondele. Prăjiți ceapa într-o altă tigaie cu ulei încins, până devine semitransparentă.

5. Adăugați ceapa prăjită în tigaia cu ficat. Amestecați și acoperiți tigaia cu un capac. Prăjiți înăbușit, la foc mic, timp de 10-15 minute. Serviți cu garnitura preferată.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1