Cel mai fin și delicios macrou la cuptor – simplu și rapid!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, cea mai reușită rețetă de macrou la cuptor. Gustarea se obține delicată, este apetisantă, ușor picantă și aromată. Vă va aminti de peștele afumat. Este foarte simplu de pregătit. Nu vă puteți imagina un mod mai ușor în care puteți obține o gustare atât de originală, ce poate fi servită atât caldă, cât și rece.

INGREDIENTE 

– 3 pești macrou congelați

– 2-3 cepe

– 2 lingurițe de hrean

– 2 lingurițe de muștar

– 3 linguri de smântână

– 1 lingură sos de soia

– ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Decongelați macroul, dar nu până la sfârșit. Astfel vă va fi mai comod să lucrați cu el. Curățați și eviscerați peștele, tăiați-i capul.

2. Tăiați peștele felii egale.

3. Curățați cepele și tăiați-le jumătăți de rondele.

4. Pregătiți marinada: într-un bol, amestecați smântâna cu sosul de soia (puteți înlocui sosul cu sare), muștarul și hreanul. Omogenizați marinada.

5. Așezați într-un bol aparte macroul, turnați marinada și amestecați, folosind o spatulă. Apoi adăugați ceapa. Iar amestecați.

6. Acoperiți bolul cu folie alimentară și dați-l la frigider, pentru cel puțin 1 oră.

7. Ungeți o tavă de copt cu ulei vegetal și așezați ceapa într-un strat, apoi feliile de pește. Folosindu-vă de o pensulă de silicon, ungeți macroul cu marinada rămasă.

8. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C, pentru 30-35 de minute, până veți obține o crustă rumenă. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

9. Așezați deliciul apetisant pe un platou și serviți-l alături de garnitura preferată sau legume la grătar.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1