Cel mai bun tort “Medovik” cu cremă fiartă. Incredibil de gustos!

Tortul “Medovic” cu cremă fiartă este un desert clasic foarte gustos și gingaș. Tortul se prepară din blaturi subțiri cu aromă intensă de miere, care sunt acoperite cu cremă delicată, foarte aerată și delicioasă. Tortul este incredibil de gustos, foarte moale și fin, se prepară destul de simplu și este ideal pentru orice ocazie. Încercați cu încredere această rețetă simplă și gustoasă!

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

– 2 ouă

– 1 pahar de zahăr

– 50 g de unt

– 2 linguri de miere

– 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu

– 3 pahare de făină

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

– 2 ouă

– 2 pahare de zahăr

– 3 linguri de făină

– 350 g de unt

– 0.5 l de lapte

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Aluatul. Frecați ouăle cu zahăr și miere într-un vas emailat. Adăugați untul și puneți vasul la bain-marie până se va topi untul. Apoi adăugați bicarbonatul de sodiu și așteptați până va face spumă. Adăugați făina în masa spumoasă și frământați aluatul. Trebuie să obțineți un aluat elastic, care să se lipească ușor de mâini.

2. Împărțiți aluatul în 8 părți egale și întindeți foile aproximativ de aceeași mărime. Puneți fiecare foaie de blat pe tavă și tăiați-o în formă de cerc. Pentru acest lucru se potrivește perfect un capac pentru cratiță. Coaceți resturile împreună cu blaturile. Coaceți fiecare foaie de blat până va deveni de culoare maro.

3. Veți obține 8 foi de blat egale și câteva resturi de blat pe care le veți folosi la presărarea tortului.

4. Crema. Frecați ouăle cu zahăr și făină. Adăugați laptele și untul și puneți amestecul la bain-marie.

5. Fierbeți crema până se va îngroșa, ca să se “țină” pe blaturi. Lăsați să se răcească până va fi de temperatura camerei. Puteți pune bolul într-un vas cu apă rece, astfel se va răci mai rapid.

6. Bateți crema rece cu mixerul până veți obține o masă omogenă și ușor albă.

7. Ungeți foile de blat cu crema obținută.

8. Mărunțiți resturile de blat în firimituri și presărați partea superioară și părțile laterale ale tortului. De asemenea, puteți decora tortul cu ciocolată rasă sau nuci.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1