Cel mai gustos și rapid chec cu stafide – un desert fascinant, gata într-un timp record!

Vă prezentăm rețeta unui chec incredibil de gustos. Acesta se prepara într-un timp record, din cele mai simple și accesibile ingrediente. Obțineți un chec aerat, pufos și foarte apetisant. Savurați checul cu o ceașcă de ceai, cafea sau lapte. Nu ezitați să-i răsfățați pe cei dragi cu un desert delicios, ce cu siguranță va fi foarte des solicitat.

INGREDIENTE

– 3 ouă

– 2 pahare de făină

– 1 pahar de zahăr

– 100 g de unt

– 200 g de smântână

– 1 plic praf de copt

– stafide (mac, nuci sau fructe confiate)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Topiți untul la foc mic sau în cuptorul cu microunde.

2. Alegeți un bol potrivit pentru prepararea aluatului. Amestecați untul topit cu zahărul. Bateți amestecul cu ajutorul mixerului sau a unui robot de bucătărie.

3. Adăugați în bol ouăle, praful de copt, smântâna și făina cernută. Amestecați cu mixerul.

4. Turnați în vasul cu stafide apă clocotită și lăsați-le pentru 15 minute. Scurgeți apa și uscați stafidele pe un prosop de hârtie. Amestecați stafidele cu puțină făină și adăugați-le în aluat. Amestecați.

5. Ungeți forma de copt cu unt. Turnați aluatul în formă. Dacă folosiți o formă de silicon, aceasta nu necesită a fi unsă cu unt.

6. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 150 grade, pentru 40-45 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Faceți testul scobitorii. Lăsați checul să se răcească. La dorință, decorați cu zahăr pudră.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1