Cel mai rapid și delicios aluat pentru pizza

Echipa Bucătarul.eu v-a pregătit o rețetă deosebită de aluat pentru pizza, care se face foarte rapid, în cel mult 10 minute, fără dospire, pe care cu greu îl veți deosebi de aluatul clasic. Acest aluat iese foarte aromat și elastic, încât este o adevărată plăcere să îl pregătești. În doar 30 de minute veți avea pe masă o pizza fierbinte și delicioasă, cu care să vă impresionați musafirii!

Ingrediente

– 3 pahare de făină

– 1 pachețel de drojdie uscată

– ½ linguriță de sare

– 1 pahar de apă sau zer

– 2 linguri de ulei de măsline extravirgin

Mod de preparare

1. Încălziți apa până la 49-55 de grade. Puteți folosi în loc de apă zerul rămas de la brânzeturi, pentru a da un plus de aromă aluatului.

2. Amestecați un pahar de făină cernută cu drojdia uscată, adăugați apa (sau zerul) și amestecați bine compoziția.

3. Presărați sarea și adăugați treptat restul de făină cernută. La final adăugați uleiul de măsline și frământați câteva minute aluatul până devine neted și elastic.

4. Tapetați o tavă cu hârtie de copt pe care o ungeți cu ulei.

5. Întindeți o parte din aluat într-o foaie rotundă, de grosime medie. Ungeți-o cu sos și adăugați umplutura preferată pentru pizza (datorită faptului că acest aluat conține o cantitate de 3 ori mai mare de drojdie decât de obicei, preferabil este să îl folosiți imediat după preparare).

6. Dacă ați pregătit din timp sosul și umplutura și ați preîncălzit eventual cuptorul, pizza dvs va fi gata în cel mult 30 de minute!

7. Coaceți pizza în cuptorul preîncălzit până la 250 de grade, până se topește în totalitate cașcavalul și aluatul capătă o nuanță aurie (aproximativ 8 minute).

Notă: Din acest aluat veți obține 3 pizza.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1