Cel mai rapid tort fără coacere – în doar 15 minute obțineți un desert cu adevărat spectaculos!

Vă prezentăm o rețetă de tort delicios cu frișcă și banane, ce nu necesită coacere. Dacă v-ați pomenit cu oaspeții în prag, acest desert este alegerea perfectă. Blatul fin din biscuiți se combină perfect cu bananele aromate și crema fină de frișcă. Uimitor, dar în doar 15 minute puteți pregăti o adevărată capodoperă culinară.

INGREDIENTE

-300 g de biscuiți fărâmicioși

-100 g de unt

-300 g de lapte condensat fiert

-4 banane

-350 ml de frișcă 33%

-3 linguri de zahăr pudră

-1 lingură pudră de cacao

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Puneți biscuiții într-o pungă și fărâmițați-i cu ajutorul unui făcăleț.

2. Topiți untul și lăsați-l să se răcească puțin. Într-un bol, amestecați biscuiții fărâmițați cu untul topit.

3. Așezați inelul unei forme de copt detașabile pe un platou. Turnați pe platou biscuiții cu unt și formați un blat uniform. La fel formați și bordura (cu mâinile sau cu ajutorul unui pahar). Dați forma la frigider pentru 15 minute.

4. Decojiți bananele și tăiați-le felii, cu grosimea de aproximativ 1.5 cm.

5. Scoateți forma din frigider și ungeți blatul cu lapte condensat fiert. Așezați feliile de banană, formând un strat uniform. Apăsați-le puțin.

6. Turnați frișca rece într-un bol curat și uscat. Bateți frișca cu ajutorul unui mixer, până obțineți o spumă cu vârfuri stabile.

7.  Adăugați în bol zahărul pudră și amestecați, până veți obține o cremă cu vârfuri stabile.

8. Acoperiți bananele cu frișca bătută. Aceasta poate fi așezată atât cu lingura, cât și cu ajutorul unui sac pentru patiserie. Dacă veți folosi sacul pentru patiserie (sau o pungă), desertul va avea un aspect mai îngrijit și mai apetisant.

9. Presărați tortul cu pudră de cacao și dați-l la frigider pentru 40 de minute. La dorință, desertul poate fi servit imediat după preparare.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!