Cel mai reușit aluat pentru șuberec – crocant și super delicios! Secretele preparării.

Astăzi vreau să vă destăinui secretul celui mai delicios șuberec din lume! Pe lângă umplutura suculentă și aromată, un rol la fel de important îl are și aluatul, care face șuberecul super crocant, fraged, ușor și delicat – delicios atât fierbinte, cât și rece.

Pentru a obține un astfel de aluat, nu adăugați niciodată ouă în el! Ouăle îl fac prea dur. În rest totul este cât se poate de simplu și ușor – ingredientele pentru aluat sunt ieftine și accesibile, umplutura o faceți din carnea care o preferați cel mai mult (de obicei se folosește carne de miel sau vită), iar modul de preparare este descris mai jos, pas cu pas. Gătiți cu plăcere! Savurați cu poftă!

Ingrediente

-8 pahare de făină

-3 pahare de apă

-2 lingurițe de sare

-2 lingurițe de zahăr

-150 ml de ulei

-1 lingură de vodcă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Cerneți făina într-un castron mare.

2. Dizolvați sarea și zahărul în apă.

3. Faceți o adâncitură în mijlocul făinii și turnați în ea apa, vodca și uleiul.

4. Frământați bine aluatul, înveliți-l în folie de bucătărie și lăsați-l să se odihnească la temperatura camerei cca 1 oră.

5. Între timp, pregătiți umplutura din carne (tocată) de miel sau vită separat sau un mix din aceste două feluri de carne.

6. Întindeți aluatul într-o foaie subțire (maximum 3 mm) și decupați cu ajutorul unei farfurii cercuri cu diametrul de 15-20 cm.

7. Puneți umplutura pe jumătate de foaie, acoperiți cu cealaltă jumătate de foaie și lipiți foarte bine marginile ca să nu iasă umplutura la prăjit.

8. Prăjiți șuberecele în baie de ulei bine încins.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1