Cel mai suculent piept de pui, ce se prepară practic singur! Tot de ce aveți nevoie este doar să tăiați ingredientele!

Vă prezentăm o rețetă extraordinară – piept de pui stratificat cu legume, la cuptor. Descoperiți modul simplu de preparare a unui deliciu special, în care veți obține nu doar un piept de pui la cuptor, ci o adevărată capodoperă culinară, extrem de suculentă și aromată. Nu veți mai găsi o rețetă mai reușită decât aceasta. Alegeți garnitura preferată și uimiți-i pe cei dragi cu o cină fenomenală.

INGREDIENTE

– 500 g piept de pui

– 2 morcovi

– 1 ceapă

– 2-3 cartofi

– 1 ou

– ulei vegetal

– sare

– piper negru măcinat

– semințe de susan

– verdeață

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Spălați și tăiați pieptul de pui, cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit, felii foarte subțiri. Potriviți cu sare și piper fiecare felie de carne.

2. Curățați, spălați și decojiți morcovul, ceapa și cartofii. Tăiați ceapa cuburi mici, iar morcovul și cartofii rondele subțiri. Prăjiți ceapa și morcovul pe o tigaie încinsă cu o cantitate mică de ulei. Rumeniți cartofii pe o tigaie uscată.

3. Spălați și uscați verdeața, cu ajutorul unui prosop de bucătărie. Tocați verdeața.

4. Bateți un ou într-un vas mic.

5. Ungeți o formă de copt cu ulei. Aranjați pe fundul formei o felie de piept de pui și ungeți-o cu oul bătut. Folosiți pensula de silicon.

6. Aranjați peste fileul de pui legumele prăjite și presărați cu verdeață. Păstrați o distanță de aproximativ de 1 cm de la margine.

7. Alternați straturile, astfel încât ultimul strat să-l constituie carnea. Ungeți fiecare felie de carne cu oul bătut. Ungeți ultima felie de carne cu ou bătut, apoi presărați-o cu semințe de susan.

7. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180 grade pentru 30-40 de minute. Apoi, măriți temperatura cuptorului până la 220 grade și coaceți timp de încă 10 minute.

Notă: La dorință, deliciul poate fi preparat în forme de copt mai mici, formând porțiile de mărimea dorită. Decorați puiul apetisant cu verdeață.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1