Cele mai delicioase ”Brizol” cu carne de pui – veți uita de clătitele simple cu carne!

”Brizol” este un fel de mâncare tradițional francez, deosebit de aromat și apetisant. Din cele mai simple ingrediente obțineți niște rulouri delicioase și suculente, ce sunt perfecte atât pentru cina de familie, cât și pentru masa de sărbătoare. Bucurați-i pe cei dragi cu o adevărată capodoperă culinară în stil francez.

INGREDIENTE

-400 g carne tocată de pui

-6 linguri de lapte

-6 ouă

-2 linguri de maioneză

-ciuperci

-cașcaval

-sare

-ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Pregătiți clătitele: amestecați aluatul pentru fiecare clătită aparte. Bateți 1 ou cu 1 lingură de lapte și 1 priză de sare. Turnați amestecul obținut într-o tigaie încinsă cu ulei, și prăjiți clătita pe ambele părți, până se rumenește. Repetați procesul, până veți obține 6 clătite.

2. Tăiați ciupercile cuburi mici și prăjiți-le într-o tigaie cu ulei încins. Potriviți-le cu sare spre sfârșitul prăjirii.

3. Potriviți carnea tocată cu sare și condimente după gust. Amestecați. Întindeți câte un strat uniform de carne tocată pe fiecare clătită.

4. Acoperiți carnea tocată cu un strat de maioneză (sau smântână cu sare). Aranjați câte o lingură de ciuperci pe marginea clătitelor și rulați-le.

5. Aranjați rulourile obținute pe o tavă de copt, preventiv unsă cu ulei. Ungeți-le cu maioneză (sau smântână cu sare) și presărați-le cu cașcaval ras. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C timp de 30 de minute.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1