Cele mai bune pateuri cu carne – o rețetă moștenită de la mama soacră! Aluatul este atât de moale, încât se topește în gură!

Vă prezentăm o rețetă de pateuri cu carne, pregătite în condiții casnice. Obțineți o gustare deosebit de delicioasă, aromată, suculentă și puțin crocantă. Din cele mai accesibile ingrediente și un aluat ușor de preparat, veți obține niște pateuri moi și pufoase, ce vor absoarbe foarte puțin ulei la prăjire. Experimentați cu condimentele preferate și obțineți o gustare caldă delicioasă, ce-i va cuceri pe toți.

INGREDIENTE

– 20 g de drojdie proaspătă (sau 5 g de drojdie uscată)

– 3 pahare de făină

– sare

– 30 g de unt

– 1 ceapă

– 3 căței de usturoi

– 1.5 pahar de lapte

– 1.5 lingură de zahăr

– 30 ml ulei de floarea soarelui

– 500-600 g carne tocată de vită

– piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Dizolvați drojdia în laptele cald (40°C). Adăugați zahărul și puțină făină. Obțineți un amestec asemănător cu smântâna de casă. Lăsați amestecul la un loc cald pentru 30 de minute.

2. Topiți untul. Într-un bol, cerneți făina și amestecați-o cu o priză de sare.

3. Turnați în bolul cu făină maiaua, untul topit și uleiul. Frământați aluatul. Chiar dacă la început acesta va fi lipicios, nu mai adăugați făină. Frământați aluatul până acesta va deveni elastic și nu se va lipi de mâini. Periodic, ungeți mâinile cu ulei.

4. Acoperiți bolul cu folie alimentară și lăsați aluatul la un loc cald pentru 60 de minute. Volumul aluatului trebuie să se dubleze.

5. Curățați și tocați mărunt ceapa. Amestecați-o cu usturoiul presat, sarea și piperul negru măcinat. Adăugați carnea tocată și amestecați bine.

6. Mai frământați puțin aluatul și împărțiți-l în porții egale. Redați-i fiecărei porții de aluat o formă rotundă și lăsați-le la temperatura camerei pentru 10 minute. Din carnea tocată formați același număr de bile, doar că de o dimensiune mai mică.

7. Apăsați o bilă cu mâna și obțineți o turtă mică. Aranjați în centrul turtei o bilă din carne tocată și lipiți marginile în jurul umpluturii, astfel încât aceasta să rămână descoperită.

8. Prăjiți pateurile într-o tigaie cu ulei încins. Mai întâi aranjați-le cu umplutura orientată în jos și prăjiți-le până se rumenesc. Apoi, întoarceți-le pe partea cealaltă.

9. Aranjați pateurile pe un prosop de bucătărie, astfel încât acesta să absoarbă excesul de ulei. Dacă vă doriți pateuri mai puțin crocante, aranjați-le într-o cratiță cu capac. Serviți-le fierbinți, cu smântână de casă.

Notă: Dacă veți folosi drojdie uscată, amestecați-o cu făina, apoi adăugați laptele cald și pregătiți maiaua.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1