Cele mai delicioase sarmale – descoperiți 2 rețete simple, ce vă asigură succesul!

Sarmalele reprezintă un fel de mâncare cald, tradițional prezent pe masa de sărbătoare. Deși întâlnim o mare varietate de rețete a celor mai delicioase sarmale, vă prezentăm mai jos 2 din cele mai simple. Cu ajutorul acestora veți obține cele mai aromate și suculente sărmăluțe. Alegeți rețeta preferată și bucurați-vă de un deliciu ce nu va lăsa pe nimeni indiferent.

Rețeta Nr.1 – Sarmale cu ciuperci

INGREDIENTE

-8-10 frunze de varză

-apă

-sare

-2 linguri de ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ

-500 g de ciuperci proaspete (sau 100 g de ciuperci uscate)

-1-2 linguri pastă de roșii

-1/2 pahar de orez

-sare

-ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Puneți o cratiță cu apă pe foc. Când apa va începe să fiarbă, aranjați în cratiță frunzele de varză. Fierbeți-le timp de 2-3 minute. Scoateți-le din apă și lăsați-le să se scurgă. La necesitate, frăgeziți puțin cotorul frunzelor.

2. Fierbeți orezul. Tăiați ciupercile și fierbeți-le într-o cratiță cu apă. Amestecați orezul cu ciupercile și pasta de roșii. Potriviți cu condimente după gust.

3. Aranjați câte 2-3 linguri de umplutură pe fiecare frunză de varză și rulați-o. Prăjiți sarmalele într-o tigaie cu ulei încins. Apoi, coaceți-le în cuptor sau fierbeți-le la aragaz, până vor fi gata.

4. Serviți sarmalele cu cartofi fierți și salata cu castraveți.

Rețeta Nr.2 – Sarmale ca în munții Carpați

INGREDIENTE

-3 kg de varză

-1 kg cotlet de porc

-150 g grăsime de porc

-250 g de ceapă

-130 g de smântână

-40 g piure de roșii

-sare

-piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Îndepărtați cotorul de la varză, astfel încât frunzele să rămână bine fixate. Aranjați varza într-o cratiță cu apă clocotită și puțină sare. Fierbeți-o timp de câteva minute, la foc mic. Scoateți-o din cratiță și lăsați-o să se răcească.

2. Despărțiți frunzele de varză. Dacă frunzele au părți mai dure – tăiați-le.

3. Tăiați carnea felii subțiri și frăgeziți-o. Presărați-o cu sare și piper negru măcinat.

4. Curățați și tocați ceapa. Prăjiți-o într-o tigaie încinsă, cu grăsime de porc.

5. Aranjați câte o felie de carne pe fiecare frunză de varză, apoi acoperiți-o cu ceapă prăjită. Pliați marginile și rulați frunza.

6. Aranjați la fundul vasului un capac mai mic și acoperiți-l cu frunze de varză. Aranjați sarmalele. Acoperiți-le cu frunze de varză. Turnați în vas apă clocotită cu puțină sare și adăugați grăsimea rămasă. Fierbeți la foc mic timp de 1.5 ore.

7. Amestecați smântâna cu piureul de roșii. Turnați amestecul obținut în vasul cu sarmale și dați-l la cuptorul preîncălzit pentru 30-40 de minute.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1