Cele mai delicioase și simple rulade din aluat fraged cu două tipuri de umpluturi – un desert irezistibil!

Vă prezentăm rețeta unei rulade super delicioase. Aceasta se prepară foarte simplu, din ingrediente accesibile și perfect combinate. Este un deliciu foarte aromat, ce îl puteți prepara chiar cu două feluri de umplutură.

Aceasta poate servi în calitate de desert sau poate fi cu ușurință luată la pachet și savurată în pauză. Bucurați-i pe cei dragi cu un desert de casă delicios.

Ingrediente pentru aluat

– 250 ml de apă caldă

– 16 g de drojdie uscată

– 115 g de unt

– 115 g de zahăr

– 3 ouă

– 1 linguriță de sare

– 470-500 g de făină

– 1 ou pentru a unge ruladele

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru umplutura cu mac

– 120 ml de lapte

– 50 g de zahăr

– 250 g de mac

– 60 g de stafide

– 5 linguri de miere

– 1 linguriță coajă de lămâie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru umplutura cu nuci

– 120 ml de lapte

– 50 g de zahăr

– 350 g de nuci

– 60 g de stafide

– 5 linguri de miere

– 1 linguriță coajă de lămâie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Pregătiți aluatul: dizolvați drojdia în apă caldă și lăsați amestecul la temperatura camerei timp de 5 minute, până se formează spuma.

2. Topiți untul și amestecați-l cu zahărul, ouăle și sarea. Adăugați amestecul obținut în amestecul cu drojdie și amestecați cu ajutorul unui tel.

3. Adăugați făina cernută și frământați aluatul. Peste 5-10 minute de frământare aluatul va deveni mai flexibil, neted și nu se va mai lipi de mâini. Lăsați aluatul la un loc cald pentru 90 de minute.

4. Pregătiți umplutura: mărunțiți nucile cu ajutorul unui robot de bucătărie și amestecați-le cu celelalte ingrediente într-o cratiță mică. Puneți cratița pe foc și încălziți umplutura timp de 5 minute. Procedați exact la fel și cu cealaltă umplutură: amestecați macul cu restul ingredientelor și încălziți-o timp de 5 minute.

5. Împărțiți aluatul în două părți egale. Întindeți fiecare parte într-un blat. Aranjați cât mai uniform umplutura și rulați aluatul.

6. Aranjați ruladele pe o tavă de copt tapetată cu hârtie și lăsați-le la temperatura camerei timp de 60 de minute. În acest timp aluatul se va structura și va crește.

7. Bateți oul cu puțină apă rece. Ungeți ruladele cu amestecul obținut.

8. Coaceți ruladele în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C timp de 30-40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1