Cele mai delicioase vinete în sos picant de usturoi! Un gust desăvârșit!

Vinetele în sos picant de usturoi și ardei iute sunt pur și simplu bestiale! Această rețetă, cu siguranță te va cuceri atât prin savoarea, aroma și aspectul său extrem de apetisant, cât și prin simplitatea preparării. Noi am servit vinetele fierbinți (pentru că nu au apucat să se răcească), însă și reci cred că sunt perfecte. Merg de minune alături de carne sau pește pregătite la grătar… sau simple, cu pâine prăjită. Poftă mare!

Ingrediente

-3 vinete medii

-1 ardei iute (roșu)

-2 căței de usturoi

-1 lingură de ghimbir (proaspăt) mărunțit

-1-2 fire de ceapă verde

-1 lingură de sos de soia

-1 lingură de zahăr

-1 lingură de suc de lămâie

-ulei

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Spălați bine vinetele și tăiați-le fâșii.

2. Tocați foarte mărunt ardeiul iute și usturoiul. Tăiați ceapa. Puneți-le într-un bol, adăugați ghimbirul și amestecați bine compoziția (puteți folosi ghimbir pudră, însă cel proaspăt este mult mai picant și suculent).

3. Prăjiți vinetele (în câteva reprize, într-un singur strat) în ulei, la foc mare (cca 2-3 minute fiecare repriză). Ideal ar fi să le prăjiți într-o tigaie wok (eu le-am prăjit în tigaie simplă).

4. Imediat ce terminați de prăjit vinetele, adăugați în aceeași tigaie amestecul de ceapă, usturoi și ardei. La necesitate, mai adăugați puțin ulei (vânăta absoarbe destul de mult). Prăjiți amestecul cca 1 minut, apoi adăugați și vinetele prăjite. Asezonați cu sos de soia, zahăr și suc de lămâie. Amestecați compoziția, gătiți-o încă un minut apoi luați de pe foc.

5. Vinetele în sos picant sunt gata! Savurați cu plăcere!

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1