Cele mai fine și gustoase vinete, coapte cu roșii și cașcaval!

Vă oferim o rețetă de vinete apetisante, cu roșii, la cuptor. Veți obține o gustare deosebit de savuroasă și sănătoasă, cu un aspect apetisant și aromă irezistibilă, care se pregătește uimitor de rapid, din cele mai simple ingrediente. Este un deliciu grandios și mai mult ca atât, conține un nivel redus de calorii. Acest fel de mâncare este perfect pentru masa de sărbătoare sau pentru o cină cu cei dragi.

INGREDIENTE  

– 500 g de vinete

– 300 g de roșii

– 100 g de cașcaval

– 2 linguri de maioneză

– 2 căței de usturoi

– verdeață după gust (la dorință)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE   

1. Spălați vinetele și îndepărtați codița. Tăiați vinetele rondele, de aproximativ 1 cm grosime.

2. Aranjați vinetele într-un bol și presărați-le bine cu sare. Amestecați-le. Lăsați vinetele timp de 20 minute pentru a evita gustul amar. Apoi, spălați bine vinetele cu apă rece.

3. Spălați și îndepărtați cotorul roșiilor. Tăiați-le rondele subțiri.

4. Dați cașcavalul prin răzătoarea mare.

5. Amestecați bine într-un vas cașcavalul cu maioneza și un cățel de usturoi presat.

6. Tapetați o tavă de copt cu hârtie. Aranjați rondelele de vinete pe tava de copt. Frecați ușor fiecare felie cu un cățel de usturoi. Așezați rondelele de roșii peste vinete, apoi amestecul de cașcaval.

7. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 30-35 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

8. Aranjați gustarea delicioasă pe un platou. Dacă doriți un aspect și mai apetisant, puteți presăra rondelele de vânătă cu verdeață.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1