Cele mai frumoase bucate pe care le-am gustat! E de necrezut cât este de simplu de preparat!

Dacă iubiți prăjiturile, vă place să îi bucurați pe cei dragi cu aceste delicii, dar sunteți în pană de idei – vă venim în ajutor! Vă prezentăm 15 idei extrem de frumoase, cu ajutorul cărora abilitățile culinare vor crește până la cel mai înalt nivel. Inspirați-vă!

1.BISCUIȚI AJURAȚI

Întindeți aluatul într-un blat. Tăiați-l precum vedeți în poza de mai jos. Umpleți cu măr ras, amestecat cu puțină zeamă de lămâie. Formați biscuiții.

2.BISCUIȚI ”NASTURE”

Cu ajutorul unui capac de la o sticlă mică de plastic și a unui pai, obțineți niște ”nasturi” crocanți extrem de simpatici.

3. IEPURAȘI PENTRU COPII

Formați bile mici din aluat. Cu ajutorul unui foarfece formați urechiușele iepurașilor. Folosiți un chibrit pentru a face iepurașilor ochii.

4. FLORI DIN ALUAT FOIETAJ

Tăiați din aluat cerculețe. În centrul fiecărui cerculeț puneți câte o prună uscată. prindeți marginile de aluat, apoi tăiați fiecare floare precum vedeți în poza de mai jos.

5.TARTĂ DIN TRANDAFIRI

E de necrezut, dar să împodobești o tartă cu flori este foarte simplu. Împărțiți aluatul în 8 părți. Fiecare parte de aluat întindeți-o într-un blat mic, ungeți-l cu dulceață sau pastă de nuci preferată. Rolați fiecare blat cu umplutură și aranjați-le precum vedeți în poza de mai jos.

6. RULADE CU MERE SAU LEGUME

Cu ajutorul unui cuțit pentru decojirea fructelor și legumelor, tăiați fâșii subțiri de mere sau dovlecei. Formați din ele trandafiri și aranjați-le pe baza din aluat.

7. FAIMOASĂ TARTĂ ”ZEBRA”

Aceasta este una din cele mai populare tarte ai secolului trecut. Pregătiți două boluri cu aluat: simplu și de ciocolată (cacao). În forma de copt, turnați aluatul pe straturi. Cu ajutorul unei scobitori , trasați câteva linii de la centru spre margine. Obțineți un ornament frumos. Coaceți tarta.

8. SERVIREA ÎNGHEȚATEI

Coaceți aluatu în formă de brioșe în modul arătat mai jos. Veți putea servi înghețata în coșulețe delicioase.

9.CORNULEȚE ”ZI ȘI NOAPTE”

Întindeți într-un blat aluat obișnuit și aluat de cu pudră de cacao. Suprapuneți blaturile. Tăiați din el triunghiuri și formați cornulețe.

10.ROMANIȚE CU GEM

Întindeți aluatul într-un blat. Cu o formă specială tăiați aluatul floricele. Aranjați floricelele în forma de copt pentru brioșe. Răciți-le. Puneți în mijlocul florii gemul favorit. Presărați cu zahăr pudră.

11. TARTA ”STEA”

Întindeți aluatul în două blaturi. Un blat ungeți-l cu pastă de ciocolată și alune. Puneți alt blat deasupra. Tăiați și îndoiți marginile precum vedeți în poza de mai jos.

12.TRANDAFIRI DIN ALUAT – O GUSTARE SĂȚIOASĂ

Tăiați aluatul fâșii subțiri. Adăugați umplutura preferata și rolați trandafirii.

13.PERE ÎNVELITE ÎN ALUAT FOIETAJ

Curățiți perele. Tăiați perele în jumătăți. Acoperiți cu aluat și coaceți-le.

14.CRENVURȘTI ÎN ALUAT

Când aveți poftă de crenvurști în aluat, cel mai bine e să le preparați acasă. În primul rând veți putea alege crenvurștile preferate, în al doilea – le puteți găti într-un mod original.

15. TARTĂ ”CU DRAGOSTE”

O idee interesantă cum puteți pregăti tarta pentru cei dragi. Cu siguranță vor fi încântați.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1