Cele mai gustoase brioșe pe bază de smântână – atât de fine, încât se topesc în gură!

Brioșele de casă cu siguranță reprezintă una din gustările preferate a tuturor. Acestea sunt perfecte pentru a fi savurate la micul dejun sau luate la pachet. Familia va aprecia la cel mai înalt nivel aceste brioșe delicioase, ce sunt mult mai bune decât cele din comerț. Nu ezitați să pregătiți cele mai fine și moi brioșe, simplu, rapid și cu minim efort.

INGREDIENTE

– 300 g de făină

– 3 ouă

– 150 g de smântână 20%

– 150 g de zahăr

– 0.25 linguriță de sare

– 1 linguriță praf de copt

– 1 linguriță de zahăr vanilat

– 2 linguri de ulei vegetal

– 1 lingură pudră de cacao

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Bateți ouăle reci, până obțineți o spumă. Treptat, adăugați zahărul tos, zahărul vanilat și sarea. Amestecați cu ajutorul unui mixer sa a unui tel, timp de cel puțin 4 minute.

2. Adăugați smântâna și amestecați cu ajutorul unui mixer, la viteză mică.

3. Cerneți făina cu praful de copt. Treptat, adăugați făina și amestecați, până obțineți un aluat omogen, cu o densitate medie.

4. Adăugați uleiul și amestecați. La dorință, la această etapă puteți completa rețeta cu nuci, ciocolată sau fructe uscate.

5. Dacă doriți brioșe bicolore: împărțiți aluatul în două porții egale, apoi amestecați o porție de aluat cu pudra de cacao. La dorință, brioșele pot fi pregătite doar albe sau doar de ciocolată.

6. Ungeți formele de copt pentru brioșe cu ulei și presărați-le cu puțină făină. Dacă folosiți forme de silicon, acestea nu trebuie unse. La dorință, puteți pregăti un chec mare (doar că acesta se va coace de două ori mai mult timp).

7. Umpleți formele pentru brioșe cu aluat: turnați aluatul în mod aleatoriu, alternând aluatul alb cu cel de cacao. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180 grade timp de 25-35 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte și de dimensiunea brioșelor.

8. Scoateți brioșele din cuptor și lăsați-le să se răcească în forma de copt. La dorință, presărați-le cu zahăr pudră.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1