Cele mai gustoase oladii din ceapă verde. Ingredientele sunt minime, iar rezultatul – pur și simplu minunat!

“Oladiile din ceapă verde” sunt o gustare de sezon foarte gingașă, crocantă și aromată. Rețeta este foarte simplă și rapidă, se folosesc ingrediente minime, iar rezultatul e pur și simplu extraordinar. Cu aceste oladii prânzul de familie va deveni original și îi va bucura pe cei dragi. Savurați oladiile calde cu smântână sau alături de carne sau pește.

INGREDIENTE

-1 legătură mare de ceapă verde (200 g)

-2 linguri cu vârf de făină

-2 ouă

-sare după gust

-ulei pentru prăjit

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Spălați ceapa verde bine și lăsați să se scurgă. Tăiați ceapa bucățele ca pentru salată (inclusiv partea albă a cepei). Pisați puțin ceapa verde cu ajutorul unei spatule sau linguri.

2. Adăugați ouăle și amestecați bine.

3. Apoi adăugați făina și sare după gust. Amestecați toate ingredientele.

4. Dacă vă plac condimentele, atunci puteți adăuga: piper negru măcinat, oregano, busuioc, boia, ierburi italiene și turmeric. Puteți folosi un singur condiment sau combina mai multe condimente pentru un gust original și aromat.

5. La dorință puteți adăuga și verdeață: pătrunjel sau mărar.

6. Amestecați bine toate ingredientele până veți obține o masă densă și omogenă. Puteți regla densitatea mesei cu ajutorul făinii: oladiile nu trebuie să se întindă în tigaie.

7. Puneți masa de ceapă verde într-o tigaie încinsă cu ulei și prăjiți oladiile pe ambele părți până se vor rumeni.

8. Oladiile din ceapă verde sunt gata: le puteți servi ca fel principal sau în calitate de garnitură pentru carne sau pește. Oladiile sunt delicioase stropite cu smântână și decorate cu un fir de mărar sau pătrunjel.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1