Cele mai gustoase pârjoale pentru masa de sărbătoare: arată original și festiv!

Doriți să vă surprindeți familia cu o mâncare originală? Iată o rețetă simplă și cu ingrediente banale, dar rezultat incredibil de gustos. “Cuiburile din carne tocată cu cașcaval și ouă de prepeliță” este o mâncare rafinată, care nu va lăsa pe nimeni indiferent. La dorință puteți completa umplutura cu ciuperci prăjite – veți obține niște cuiburi și mai gustoase.

Cuiburi din carne tocată cu ouă de prepeliță

INGREDIENTE

-1 kg de carne tocată de pui

-1 ou de găină

-0.5 linguriță de praf de usturoi

-18 ouă de prepeliță

-2 cepe

-100 g de pesmeți

-1 priză de hamei-suneli

-50 g de cașcaval tare

-sare și condimente pentru pui după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Tăiați cepele cât mai mărunt și combinați-le cu carnea tocată, pesmeții, sarea și toate condimentele. Adăugați oul de găină, amestecați bine și dați umplutura la frigider pentru 30 de minute.

2. Împărțiți umplutura în 6 părți egale, rulați-le în biluțe dense și așezați-le pe o tavă sau formă de copt tapetată cu folie de staniol. Aplatizați biluțele ușor cu mâna, apoi faceți câte o adâncitură la mijloc cu lingura sau paharul. Puneți forma în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 15 minute.

3. Scoateți forma din cuptor și umpleți găurile cu cașcaval (fără vârf). Spargeți deasupra câte 3 ouă de prepeliță. Încercați să nu deteriorați gălbenușurile. Dați forma la cuptor pentru încă 15-20 de minute.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1