Cele mai gustoase rețete de aperitive pentru masa de sărbătoare

Așteptați oaspeți și doriți să-i surprindeți cu aperitive delicioase pregătite cu drag? Vă prezentăm cele mai gustoase, apetisante și aspectuoase aperitive pentru masa de sărbătoare. Acestea se prepară destul de rapid, din ingrediente simple și accesibile. Aperitivele arată spectaculos și au succes la masa festivă. Puteți experimenta cu ingredientele și obține de fiecare dată o gustare nouă. Cu siguranță veți găsi rețetele preferate.

1. Rulouri “Zborul fanteziei”  – specialitatea casei!

Foile de lipie o să vă ajute să pregătiți gustări frumoase și apetisante. Rulourile cu cremă de brânză gingașă și castraveți proaspeți vor decora masa festivă.

2. Veți crea un aperitiv rafinat din pește roșu, verdeață și cremă de brânză cu gust de frișcă.

3. Experimentați cu diverse ingrediente: tăiați, ungeți, combinați și creați! Cu puțină imaginație puteți crea adevărate capodopere.

4. Nu aveți lipii? Nu-i nimic. Felii de salam, cremă de brânză și scobitori (bețișoare) – o frumusețe de aperitiv!

5. Aici, în general, fără bătăi de cap – salam, castravete, cașcaval, e frumos, nu-i așa?

6. Cu castraveți murați.

7. Cu ardei gras sau ingrediente după gust.

8. Nu aveți salam? Atunci tăiați legume, adăugați cremă de brânză sau brânză de vaci cu condimente și aperitivul este gata.

9. Dacă doriți ceva mai sofisticat, atunci încercați această ruladă-aperitiv. Credeți-ne – foarte gustoasă!

Radeți într-un bol 200 g de cașcaval tare și 200 g de bastoane de crabi, adăugați 5 ouă, 150 g de maioneză, 5 linguri de făină, o picătură de lapte, ca să obțineți consistența unei smântâni grase. Puneți o pungă de copt pe tavă (tăiați-o ca să se agațe la margini), ungeți-o cu ulei și turnați deasupra amestecul, dați la cuptor pentru 5-10 minute (aveți grijă, se prepară rapid, când vor apărea bule deasupra, scoateți blatul din cuptor). Între timp preparați umplutura, puteți folosi orice, de exemplu – cașcaval ras cu usturoi, carne tocată cu verdeață, ouă fierte, măsline și altele. Scoateți blatul, așezați deasupra umplutura și rulați într-o ruladă. Lăsați rulada să se răcească complet. Dacă veți pune carne tocată, atunci dați rulada la cuptor pentru încă 10 minute.

Iată ce ruladă veți obține. Adăugați brânză topită, multă verdeață și mult usturoi, ungeți blatul cu amestecul obținut – gustare mondială!

10. Hering, cum fără el? Puteți decora foarte frumos.

11. Vă recomandăm biluțele de brânză – izvor de imaginație – biluțe cu pește, cu carne, cu verdeață. Ingredientele de bază – brânză topită rasă cu usturoi, iar în interior absolut orice, pentru presărare – boia, semințe de susan, nuci.

12. Ar fi bine să aveți acasă tartalete – bucură ochii și sunt gustoase – în interior puteți pune orice, de exemplu: amestecați conservele de pește în ulei cu verdeață, ouă fierte, usturoi și condimente. Puneți umplutura în tartalete – gata!

13. Nu aveți tartalete? Dar chipsuri? Puneți pe cele mai mari chipsuri orice amestec – brânză topită cu usturoi, legume cu verdeață și brânză, etc.

14. Nu aveți nici chipsuri? Dar crackers? Nu? Dar castraveți aveți? Procedați la fel ca în cazul anterior – amestecați, așezați și decorați.

15. Nu aveți absolut nimic? Dar ceapă? Tăiați ceapa inele, înmuiați-o în ou, apoi în făină (amestecată cu condimente) – prăjiți.

16. Iată o frumusețe de nedescris, ceapa e cosmică, dar e frumoasă, nu-i așa?

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

1