Cele mai moi și pufoase vafe belgiene! O rețetă simplă a unui mic dejun perfect!

Vafele belgiene se deosebesc printr-o textură deosebit de aerată, moale și pufoasă. Din cele mai simple ingrediente obțineți un desert aromat, cu o crustă ușor crocantă și moale în interior. Servite cu fructele sau topping-ul preferat, aceste vafe, simple la prima vedere, se transformă într-o adevărată capodoperă culinară, căreia nimeni nu-i va rezista.

INGREDIENTE

-1 linguriță de drojdie uscată

-250 ml de lapte cald

-100-150 g de zahăr

-250-300 g de făină

-3 ouă (la temperatura camerei)

-150 g de unt topit

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Într-un bol, amestecați laptele cald cu drojdia.

2. Bateți ouăle cu zahărul, până obțineți o spumă albă. Turnați ouăle bătute în bolul cu lapte și amestecați.

3. Treptat, adăugați făina cernută și amestecați bine. obțineți un aluat omogen.

4. Turnați untul topit și amestecați. Obțineți un aluat asemănător cu smântâna.

5. Acoperiți bolul cu folie alimentară și lăsați aluatul să crească la un loc cald, timp de 30-60 de minute. Timpul de creștere depinde de temperatura aerului în cameră.

6. Cu grijă, luați câte o porție de aluat (folosind un polonic), astfel încât să păstrați textura pufoasă a acestuia. Turnați aluatul în aparatul pentru vafe (încins).

7. Coaceți vafele pe ambele părți, până se vor rumeni. Serviți-le cu frișcă bătută, sirop de fructe sau ciocolată, căpșuni, zmeură sau înghețată.

Notă: Din cantitatea de ingrediente prezentată mai sus, obțineți aproximativ 20 de vafe. Dacă nu sunteți siguri de calitatea drojdiei, pregătiți mai întâi maiaua: amestecați 50 ml de lapte cald cu drojdia și 1 linguriță de zahăr. Dacă drojdia este bună, peste 15-20 de minute la suprafața amestecului se va forma spumă. Amestecați maiaua cu laptele rămas și urmați rețeta.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1