Cele mai pufoase oladii fără ouă – descoperiți secretul unor oladii perfecte! Succesul este garantat!

Vă prezentăm o rețetă de oladii deosebit de delicioase, moi și pufoase, la prepararea cărora nu veți avea nevoie de ouă. Acestea se asemănă mult cu oladiile pregătite cu drojdie, doar că procesul de preparare este mult mai simplu și mai rapid. Sunt perfecte pentru a fi servite atât în calitate de mic dejun, cât și ca gustare. Completați-le cu smântână, miere sau dulceață și veți obține un deliciu irezistibil.

INGREDIENTE

-200 ml de chefir

-160 g de făină

-1 linguriță de zahăr

-1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

-1/3 linguriță de sare

-ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Turnați chefirul cald (la temperatura camerei) într-un bol. Adăugați sarea și zahărul. Amestecați. Dacă veți adăuga mai mult zahăr, oladiile nu vor fi atât de pufoase.

2. Treptat, adăugați câte puțină făină și amestecați. Este important să amestecați bine după fiecare porție de făină adăugată.

3. Adăugați bicarbonatul de sodiu și amestecați aluatul într-un tempou mai rapid. Nu amestecați aluatul prea mult timp sau de două ori. De altfel, oladiile nu vor fi la fel de moi și aerate.

4. Turnați oladiile într-o tigaie cu ulei bine încins. Nu folosiți prea mult ulei. Prăjiți-le la foc mic, pe ambele părți, până se rumenesc.

5. Serviți oladiile fierbinți sau calde.

Urmăriți modul de preparare în materialul video de mai jos.


Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1