Oladii ca puful – un truc secret, care le va face super pufoase!

Vă îndemnăm să descoperiți o rețetă uimitor de simplă a unor oladii pe bază de chefir. Acestea se obțin atât de moi, pufoase, rumene și delicioase, încât nu veți dori să le pregătiți în alt mod. Aflați care este trucul secret, datorită căruia cele mai banale oladii vor putea face față oricărui desert din comerț. Acestea sunt perfecte pentru micul dejun sau cină, alături de o cafea fierbinte sau ceai.

INGREDIENTE

– 250 ml de chefir

– 40 ml de apă

– 1 ou

– 1/2 linguriță de sare

– 3 linguri de zahăr

– 240 g de făină

– 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

– ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Turnați chefirul într-o cratiță. Adăugați apa și amestecați. Puneți cratița pe foc și încălziți puțin amestecul obținut.

2. Într-un bol, bateți oul cu sarea și zahărul. Turnați în bol chefirul cald și amestecați bine, până la suprafață se va forma spumă.

3. Treptat (în 2-3 porții) adăugați în bol făina cernută. Amestecați bine, până obțineți un aluat dens și omogen. Reglați densitatea aluatului cu ajutorul făinii.

4. Adăugați în bolul cu aluat bicarbonatul de sodiu și amestecați bine.

5. Puneți o tigaie cu ulei pe foc. Turnați aluatul în tigaia cu ulei bine încins, folosind o lingură. Formați oladiile. Nu amestecați aluatul rămas în bol.

6. Prăjiți oladiile pe ambele părți, la foc moderat, câte 2-3 minute pe fiecare parte.

7. Așezați oladiile pe un prosop de hârtie, astfel încât acesta să absoarbă excesul de ulei. Serviți-le calde, cu miere, dulceață sau smântână.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1