Cele mai pufoase pârjoale de pui – un deliciu pe placul tuturor!

Vă prezentăm o rețetă de pârjoale de pui, deosebit de aromate și delicioase. Datorită unui ingredient mai puțin obișnuit, a fulgilor de ovăz, obțineți cele mai moi, pufoase și suculente pârjoale. Deși acestea se prepară uimitor de simplu și rapid, rezultatul este demn de laudă. Pârjoalele vor fi pe placul tuturor, numai bune chiar și pentru cei mai iscusiți gurmanzi.

INGREDIENTE

-500 g carne tocată de pui

-1 ou

-0.5 pahar fulgi de ovăz

-0.5 pahar de lapte sau apă

-1 ceapă

-2 căței de usturoi

-sare

-piper negru măcinat

-boia de ardei

-ulei vegetal pentru prăjire

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Bateți laptele (sau apa) cu oul. Turnați amestecul obținut în vasul cu fulgii de ovăz și lăsați-i să se înmoaie timp de 20 de minute.

2. Curățați și tocați ceapa. Presați usturoiul. Amestecați carnea tocată cu ceapa și usturoiul.

3. Amestecați fulgii de ovăz cu sarea, piperul negru măcinat și boiaua de ardei. Adăugați amestecul obținut în vasul cu carne tocată. Amestecați.

4. Formați pârjoalele. Prăjiți-le într-o tigaie cu ulei încins, pe ambele părți, la foc mare. Faceți focul mai mic și prăjiți-le până vor fi gata. La dorință, înainte de prăjire, puteți trece pârjoalele prin nuci sau alune tocate. Serviți-le cu sos dulce-acrișor sau sos de smântână.

Notă: Pârjoalele delicioase de pui pot fi pregătite și la cuptor. La fel, înainte de a le prăji, puteți aranja câte o bucată de cașcaval în mijlocul fiecăreia.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1