Cele mai simple și gustoase turte pe bază de chefir!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă bună de niște turte pufoase și delicioase, pe bază de chefir. Turtele delicioase de casă se prepară foarte ușor, din cele mai banale ingrediente. Veți obține o alternativă excelentă pâinii proaspete, tradiționale. Turtele moi și pufoase, cu siguranță vă vor cuceri prin savoarea și aroma delicată.

INGREDIENTE 

– 300 ml de chefir (la temperatura camerei)

– 1 lingură de zahăr

– 0,5 linguriță de sare

– 1 linguriță bicarbonat de sodiu

– 550 g de făină cernută

– ulei vegetal (pentru a prăji turtele)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Turnați chefirul într-un bol, apoi potriviți-l cu zahăr, sare și bicarbonat de sodiu. Amestecați bine ingredientele, folosind telul.

2. Treptat adăugați făina cernută în bolul cu ingrediente și amestecați. Apoi frământați aluatul pe masa înfăinată. Ar trebui să obțineți un aluat moale, elastic și nelipicios.

3. Așezați aluatul într-o pungă alimentară și lăsați-l să se odihnească timp de 30 de minute.

4. Presărați suprafața de lucru cu făină cernută și așezați aluatul. Redați-i o formă cilindrică. Împărțiți aluatul în 6 părți egale și modelați niște biluțe din acesta.

5. Luați o bilă de aluat, așezați-o pe suprafața de lucru înfăinată și întindeți un blat, cu grosimea de aproximativ 5 mm, folosind făcălețul de lemn. Procedați similar cu aluatul rămas.

6. Prăjiți fiecare turtă într-o tigaie încinsă cu o cantitate mare de ulei vegetal, pe ambele părți, până se vor rumeni frumos.

7. Așezați turtele prăjite pe un prosop de hârtie, ca să înlăturați excesul de grăsimi. Serviți deliciul apetisant cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1