Celebrul tort de casă în 3 straturi – simplu, gustos și original!

Dacă doriți să-i surprindeți pe cei dragi cu un desert deosebit, atunci alegeți această rețetă de tort. Este un tort delicios, de casă, care se prepară din trei blaturi diferite, toate au aceeași bază, doar că fiecare blat are umplutura sa: de nuci, stafide și mac.

Umpluturile sunt pentru toate gusturile, un tort simplu, dar foarte original, care arată nemaipomenit. Aceste blaturi sunt învelite în cremă gustoasă de unt și creează o combinație armonioasă. Preparați neapărat acest tort, aprecierile sunt garantate!

Ingrediente pentru blat

-1.5 pahare de smântână

-1.5 pahare de zahăr

-3 ouă

-9 linguri de făină

-¾ linguriță de bicarbonat de sodiu

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru umplutura blaturilor

-1 pahar de nuci mărunțite (pentru primul blat)

-¾ pahar de stafide (pentru al doilea blat)

-½ pahar de mac (pentru al treilea blat)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru cremă

-1 pahar de zahăr

-3 gălbenușuri de ou

-3 linguri de lapte

-200 g de unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Blatul. Înmuiați separat stafidele și macul în apă clocotită timp de o oră, apoi uscați-le.

2. Amestecați ouăle cu zahăr și smântână, adăugați făina cu bicarbonatul de sodiu. Bateți bine toate ingredientele. Turnați aluatul în 3 boluri. Puneți în primul bol nuci, în al doilea bol adăugați stafidele și în al treilea bol puneți macul. Coaceți blaturile pe rând, la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute. Faceți testul scobitorii.

3. Crema. Amestecați bine gălbenușurile cu lapte și zahăr. Puneți amestecul la foc mic și amestecați continuu. Fierbeți crema până se va îngroșa, timp de aproximativ 7 minute. Lăsați crema să se răcească până va fi de temperatura camerei. Bateți untul până devine pufos și adăugați-l în cremă. Dați crema la frigider pentru câteva minute, apoi ungeți blaturile răcite. Asamblați tortul, decorați-l cu nuci și lăsați-l la îmbibat.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1