”Plăcințele deosebite” pe bază de chefir – o rețetă extraordinară!

”Chapilgash” reprezintă o gustare delicioasă, ce face parte din bucătăria națională a Republicii Ingușetia, din Federația Rusă, aflată în zona Caucazului. Acestea sunt niște turte subțiri, cu umplutură de brânză, cartofi, cașcaval sau verdeață. Din cele mai simple ingrediente obțineți un deliciu deosebit de aromat și apetisant, ce-i va cuceri pe toți.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

-1 l de chefir

-sare după gust

-1 linguriță plină bicarbonat de sodiu

-1 kg de făină

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ

-brânză de vaci

-ouă

-ulei de floarea soarelui (pentru prăjire)

-unt

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Amestecați ingredientele pentru aluat și frământați aluatul. Obțineți un aluat moale. Împărțiți aluatul în porții mai mici și formați din fiecare câte o turtă mai groasă, de dimensiunea unei farfurii mici.

2.  Frecați brânza de vaci cu ouăle. Aranjați pe fiecare turtă câte o lingură de umplutură și aduceți marginile spre centru. Lipiți-le.

3. Aranjați turta cu marginile lipite orientate în jos și apăsați-o puțin cu mâinile. Întindeți aluatul într-o turtă subțire, folosind un făcăleț. Obțineți o turtă mare, foarte subțire, cu umplutură. Repetați procesul cu celelalte turte.

4.Prăjiți-le într-o tigaie încinsă, unsă cu ulei. Prăjiți turtele pe ambele părți, până se rumenesc.

5. Luați turta din tigaie și ungeți-o cu unt, cât este fierbinte. Deseori, turtele mai întâi sunt înmuiate pe câteva secunde în apă clocotită, apoi unse cu unt. Dacă le veți înmuia în apă fierbinte, veți îndepărta făina rămasă, iar turtele vor deveni deosebit de moi. Dacă ați obținut turte puțin mai groase, acest proces le va subția. Dacă turtele sunt destul de subțiri, nu e necesar să le înmuiați în apă.

Notă: La dorință, puteți pregăti turtele cu umplutură de cartofi. Este necesar să amestecați piureul de cartofi cu frișcă, 1 lingură ulei de floarea soarelui și sare. Puteți adăuga puțin condiment zira sau șofran.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1