O ”plăcintă excelentă” care poate înlocui cu ușurință pâinea obișnuită de sărbători!

Vă prezentăm o rețetă de chec- placintă deosebit de aromat și delicios, cu brânză cheddar. Această prăjitură va fi vedetă atât la orice masă de sărbătoare, cât și la cina de familie. Serviți checul în loc de pâine sau ca chifle și bucurați-i pe cei dragi cu o prăjitură de casă deosebit de aromată, ce nu va lăsa pe nimeni indiferent.

INGREDIENTE

-1 pahar de apă

-1 lingură de miere

-3 pahare de făină

-500 g de brânză cheddar

-11 g de drojdie uscată

-1 lingură de sare

-3 linguri ulei de măsline

-usturoi după gust

-ierburi italiene după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Dizolvați drojdia în apă caldă. Adăugați mierea și amestecați. Adăugați sarea și făina cernută. Frământați aluatul. Obțineți un aluat omogen și nelipicios. Lăsați-l să crească la un loc cald, cel puțin timp de 1 oră.

2. Curățați usturoiul. Presați-l sau tocați-l cu ajutorul unui robot de bucătărie. Amestecați-l cu sarea, ierburile italiene și uleiul.

3. Tăiați brânza felii subțiri. Frământați bine aluatul. Întindeți-l într-un blat dreptunghiular și ungeți-l cu sosul de usturoi. Acoperiți blatul cu cașcaval și rulați-l. Dați-l la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 50°C pentru 5 minute.

4. Scoateți rulada din cuptor și tăiați-o felii de 4 cm grosime, păstrând o distanță de 1.5 cm de la bază. Întoarceți fiecare a doua felie pe partea opusă. Acoperiți prăjitura cu un prosop și lăsați-o să stea în cuptor timp de 30 de minute.

5. Scoateți-o din cuptor și ungeți-o cu sos de usturoi. Măriți temperatura cuptorului până la 200°C. Aranjați pe nivelul de jos al cuptorului o tavă cu apă caldă. Dați tava cu chec la cuptor și micșorați temperatura până la 180°C. Coaceți timp de 30 de minute.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1