Chec bicolor – o rețetă simplă pentru un desert fantastic de bun!

Vă prezentăm o rețetă de chec delicios. Este cea mai simplă rețetă, cu ajutorul căreia veți obține un desert fin, aromat și delicios. Cu o cantitate minimă de ingrediente și într-un timp record veți pregăti o prăjitură de casă uimitoare, ce va fi pe placul tuturor. La dorință, puteți experimenta și adăuga la chec umplutura preferată, fie aceasta cu fructe, stafide, dulceață, ciocolată sau nuci. Decorați checul după gust și bucurați-vă familia cu un desert de casă ce merită toate laudele.

Ingrediente

– 350 g de făină

– 4 ouă

– vanilie sau zahăr vanilat

– 100 ml de lapte

– 200 g de zahăr

– 2 lingurițe praf de copt (sau bicarbonat de sodiu stins cu oțet)

– 250 g de unt

– 1 lingură pudră de cacao

– ulei pentru formă (sau unt)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Amestecați într-un bol untul moale (la temperatura camerei) cu zahărul și vanilia (sau zahărul vanilat). Folosiți un mixer la viteză medie. La fel, puteți folosi și un robot de bucătărie.

2. Adăugați în bol câte un ou și amestecați bine după fiecare.

3. Adăugați laptele și sarea. Amestecați cu mixerul la viteză mică.

4. Turnați făina cernută într-un bol și amestecați-o cu praful de copt. La dorință, puteți cerne făina împreună cu praful de copt.

5. Treptat, adăugați făina cu praful de copt în bol și amestecați. Folosiți un mixer la viteză mică. Obțineți un aluat vâscos, dar în același timp aerat și pufos. La dorință, puteți adăuga în aluat stafide sau nuci.

6. Împărțiți aluatul în două părți egale. În o parte de aluat adăugați pudra de cacao și amestecați până acesta capătă o culoare uniformă. La dorință, checul poate fi preparat și fără pudră de cacao.

7. Ungeți o formă de copt cu ulei sau unt.

8. Cu ajutorul a două linguri, turnați în formă aluatul de ambele culori, în mod aleatoriu. Uniformizați-l, astfel încât să nu fie spațiu în interiorul formei.

9. Coaceți checul în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de 40-50 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Faceți testul scobitorii.

10. Lăsați checul să se răcească. Când acesta va fi cald, îndepărtați forma și lăsați-l la temperatura camerei.

12. Decorați checul după gust. Îl puteți presăra cu zahăr pudră, acoperi cu ciocolată topită sau glazură.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1