Chec cu carne, la tigaie – deja nu mai aveți nevoie de cuptor pentru a pregăti o gustare delicioasă! O rețetă uimitor de simplă, pe care am să o prepar chiar azi!

Astăzi vă îndemnăm să renunțați la checurile clasice pregătite la cuptor în favoarea unei gustări deosebite. Vă prezentăm rețeta unui chec delicios cu care, ce se coace la tigaie. Dintr-o cantitate minimă de cele mai accesibile ingrediente obțineți un chec rumen și aromat, cu umplutură suculentă. Acesta se prepară atât de simplu, încât îl veți pregăti foarte des.

INGREDIENTE

-3 ouă

-300 ml de chefir

-120 ml de ulei vegetal rafinat

-10 g praf de copt

-250-300 g de făină

-1 linguriță de zahăr

-300-400 g de carne (șuncă sau salam fiert)

-sare

-măsline fără sâmburi  (la dorință)

-verdeață

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Într-un bol mai adânc, bateți ouăle cu sarea și zahărul. Folosiți un tel.

2. Turnați în bol chefirul și uleiul. Amestecați bine, până obțineți o masă omogenă.

3. Adăugați în bol praful de copt. Treptat, adăugați făina cernută. Amestecați bine după fiecare porție. Obțineți un aluat omogen, puțin mai dens decât smântâna din comerț.

4. Fierbeți carnea într-o cratiță cu apă și sare. La dorință, adăugați condimentele preferate. Lăsați carnea să se răcească și tăiați-o bucăți de mărime medie.

5. Spălați și tocați verdeața. Tăiați 10-15 măsline inele. Adăugați verdeața, carnea și măslinele în aluat. Amestecați cu o lingură.

6. Puneți o tigaie pe foc. Faceți focul mic și încălziți tigaia (aceasta trebuie să fie puțin caldă).

7. Decupați din hârtia de copt un cerc de dimensiunea tigăii și așezați-l la fundul acesteia.  Dacă folosiți o tigaie de o dimensiune mai mică, checul va fi mai pufos.

8. Turnați aluatul în tigaie. Uniformizați-l. Acoperiți tigaia cu un capac (cât mai strâns).

9. Coaceți checul timp de aproximativ 1-1.5 ore. Când checul se va rumeni deasupra, faceți testul scobitorii.

10. Așezați checul pe o grilă și îndepărtați hârtia. Lăsați-l să se răcească, apoi tăiați-l porții de dimensiunea dorită.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1