Chec cu dovleac și griș – un desert dietetic deosebit de delicios!

Toamna este vremea perfectă pentru a savura din plin bucatele cu dovleac. Un desert deosebit de delicios este checul cu dovleac și griș. Acesta se prepară uimitor de simplu, dintr-o cantitate minimă de ingrediente. În rezultat obțineți un desert dietetic savuros și apetisant, ce cu siguranța va fi pe placul tuturor.

INGREDIENTE

-400 g de dovleac

-4 ouă

-80 g de griș

-1 linguriță coajă rasă de portocală

-scorțișoară după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Curățați dovleacul și tăiați-l cuburi. Turnați în cratița cu dovleac apă și puneți-o pe foc. Fierbeți dovleacul până devine moale. Scurgeți apa și lăsați dovleacul să se răcească puțin.

2. Turnați grișul într-o tigaie încinsă uscată (cu suprafață neaderentă). Prăjiți grișul până acesta va căpăta o culoare bej.

3. Pregătiți din dovleacul fiert un piure. Puteți folosi un blender.

4. Turnați piureul într-o cratiță și puneți-o pe foc. Faceți focul mic. Amestecând încontinuu, adăugați în cratiță ouăle, grișul, coaja de portocală și scorțișoara. Fierbeți până piureul se va îngroșa (timp de aproximativ 5 minute).

5. Presărați forma de copt cu griș sau făină de ovăz. Turnați amestecul obținut în formă și coaceți checul în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, timp de aproximativ 30 de minute. Faceți testul scobitorii. Îndepărtați forma de copt doar după ce checul se va răci.

Notă: La dorință, puteți unge checul cu iaurt natural și decora cu mentă proaspătă sau fructe de pădure.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1