Chec cu mere – aerat, pufos și foarte suculent datorită fructelor!

Chec cu mere. Un chec aerat cu multe mere coapte. Prăjitura este ușoară, deoarece nu conține grăsimi. Puteți mânca câteva felii fără să reușiți să vă dați seama.

INGREDIENTE:

-4 ouă;

-200 gr de zahăr;

-140 gr de făină;

-1 praf de sare;

-4 gr de zahăr vanilat;

-4 mere medii(500 gr);

-scorțișoară.

MOD DE PREPARARE:

1.Curățați merele de coajă, îndepărtați cotorul cu semințe și tăiați-le felii. Presărați-le cu scorțișoară, după gust, și amestecați.

2.Separați atent albușurile de gălbenușuri. Transferați albușurile într-un vas curat și uscat din sticlă sau metal. Adăugați un praf de sare și le bateți, până se formeză spumă.

3.Apoi amestecați zahărul cu zahăr vanilat și încorporați câte 1 lingură de amestec în spuma de albușuri, continuând să amestecați, mărind viteza mixerului, până obțineți vârfuri ferme.

4.Adăugați câte un gălbenuș și amestecați cu mixerul la viteză mică.

5.În 2 partide, cerneți făina, cernută o dată prevenitv, direct în vas și amestecați cu spatula cu mișcări de jos în sus.

6.Turnați aluatul în formă (22-24 cm), baza căreia este tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu unt și presărată cu făină. Nivelați suprafața aluatului.

7.Așezați feliile de mere vertical în formă de cerc. Astfel merele vor fi repartizate uniform pe toată suprafața checului. Aluatul va crește și va acoperi feliile de mere.

8.Coaceți checul în cuptorul preîncălzit până la 170°C timp de 60-70 de minute, fără să deschideți ușa cuptorului. Faceți testul scobitorii.

9.Lăsați checul să se răcorească timp de 5-10 minute în formă, apoi treceți cu un cuțit pe marginea formei și o îndepărtați.

În timp ce se răcește, checul se lasă puțin. Îl puteți presăra cu zahăr pudră. Este uimitor de aerat și suculent. Rămâne gustos chiar și a doua zi.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

1