Chec cu vișine, pe bază de chefir – un gust ce nu poate fi redat prin cuvinte!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă superbă de chec cu vișine – o adevărată bombă de gust și arome, ce se gătește extrem de simplu și rapid. Checul cu vișine este un deliciu deosebit de savuros și original, care se prepară din cele mai banale ingrediente, iar în rezultat veți obține o adevărată capodoperă culinară. Checul pufos, cu gustul intens de vișine, dulce-acrișor, nu va lăsa pe nimeni indiferent.

INGREDIENTE  

– 200 g de făină cernută

– 400 g de vișine proaspete, în suc propriu sau congelate

– 200 g de zahăr

– 200 ml de chefir (la temperatura camerei)

– 3 ouă

– 1 lingură de unt

– 1,5 lingurițe praf de copt

– zahăr pudră pentru decor

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți aluatul: combinați într-un bol ouăle cu zahărul. Bateți ingredientele, până obțineți o masă spumantă și pufoasă. Apoi turnați chefirul și amestecați bine ingredientele.

2. Amestecați făina cernută cu praful de copt într-un bol aparte. Apoi adăugați ingredientele uscate treptat, în bolul cu amestecul de ouă și chefir. Amestecați un aluat omogen.

3. Ungeți forma de copt detașabilă cu unt, presărați-o cu făină și turnați aluatul. Apoi aranjați vișinele în mod aleatoriu.

4. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 40-45 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Faceți testul scobitorii.

5. Scoateți checul din cuptor, lăsați-l să se răcească puțin, apoi puneți-l pe un platou. Decorați desertul dulce-acrișor cu zahăr pudră.

Notă: Dacă veți folosi vișine congelate sau cele în suc propriu, puneți-le într-o strecurătoare, ca să se scurgă lichidul. Dacă aveți vișine proaspete, spălați-le și îndepărtați-le sâmburii.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1