Chec de casă cu vișine, pregătit simplu și rapid!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă originală de chec cu vișine congelate. Va fi imposibil să vă opriți la o singură bucată. Checul cu vișine este adevăratul răsfăț pentru toți amatorii deserturilor cu fructe. Deliciul este o combinație ideală dintre gustul dulce și intens al aluatului, aroma misterioasă și gustul acrișor a vișinei. Checul se prepară foarte simplu. Chiar și un novice în arta culinară se va isprăvi frumos.

INGREDIENTE  

– 320 g de făină cernută

– 200 g de zahăr

– 120 ml ulei vegetal

– 200 ml de lapte

– 2 ouă

– 10 g de zahăr vanilat

– 2 lingurițe praf de copt

– 1 priză de sare

– 200 g de vișine congelate

– zahăr pudră pentru decor

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Bateți ouăle într-un bol, apoi adăugați zahărul. Mixați ingredientele, până veți obține o masă spumantă, albă.

2. Apoi turnați uleiul vegetal și continuați să mixați. Mixând încontinuu, turnați laptele și adăugați zahărul vanilat și 1 priză de sare. Mixați bine compoziția.

3. Amestecați într-un bol aparte făina cernută cu praful de copt. Treptat adăugați ingredientele uscate în bolul cu compoziția mixată. Omogenizați aluatul.

4. Ungeți tava de copt cu ulei vegetal, apoi tapetați-o cu hârtie. Nu uitați și de bordura tăvii.

5. Turnați aluatul în tavă și uniformizați-l. Aranjați vișinele congelate în mod aleatoriu, deasupra aluatului, ușor presându-le.

6. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 170°C, pentru aproximativ 45-55 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Faceți testul scobitorii.

7. Scoateți deliciul din cuptor și lăsați-l să se răcească în tavă, apoi transferați-l pe un platou de servit. Decorați checul apetisant cu zahăr pudră. Serviți deliciul savuros cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1