Chec de ciocolată deosebit de delicios!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă superbă de chec. Rețeta este dedicată tuturor iubitorilor de ciocolată! Un astfel de chec nu va lăsa indiferent pe nimeni! Checul va cuceri chiar și pe cei care nu adoră deliciile cu ciocolată. Veți obține un desert moale, delicat și fantastic de gustos, ce merită încercat. Mai ales că se pregătește destul de simplu, deși conform unei tehnologii destul de originale. Desertul s-a dovedit a fi extrem de apetisant și aromat.

INGREDIENTE  

– 4 ouă

– 250 g de unt

– 2 pahare de făină cernută

– 4 linguri pudră de cacao

– 0,5 pahar de lapte

– 0,5 linguriță bicarbonat de sodiu

– 1,5 pahar de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Puneți untul într-o cratiță și topiți-l la foc moderat. Aduceți untul până la fierbere și adăugați pudra de cacao, zahărul și laptele. Amestecași încontinuu ingredientele și iar aduceți-le până la fierbere, apoi opriți focul. Lăsați compoziția să se răcească.

2. Spargeți ouăle în compoziția de ciocolată, adăugați bicarbonatul de sodiu și făina cernută. Omogenizați aluatul, folosind mixerul. Dacă ați obținut un aluat prea lichid, mai adăugați puțină făină.

3. Ungeți tava de copt cu unt și turnați aluatul, uniformizând-ul frumos.

4. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 35-40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Faceți testul scobitorii.

5. Scoateți deliciul apetisant din cuptor și lăsați-l să se răcească puțin, apoi transferați-l pe un platou de servire. La dorință, puteți decora tortul cu glazură sau fondant.

Notă: Dacă aveți poftă de un tort de ciocolată, puteți face un tort complet din checul obținut, folosind cremă, ciocolată topită și frișcă.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1