Chec de post cu portocale. Un desert incredibil de gustos și aromat!

Bucurați-vă familia cu un chec de post cu portocale extrem de gustos! Checul se prepară din cele mai simple ingrediente, nu conține ouă și unt, dar este minunat, are un gust parfumat, este aerat, ușor umed și foarte apetisant. Deserturile de post pot fi incredibil de gustoase: încercați neapărat!

INGREDIENTE

-430 g de făină

-100 ml de ulei de floarea soarelui rafinat

-100 ml de apă

-1 linguriță de oțet de 70 %

-1 linguriță de bicarbonat de sodiu

-200 g de zahăr

-1/3 linguriță de scorțișoară măcinată

-150 g de stafide

-1 portocală mare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Spălați portocala bine cu apă foarte caldă, apoi uscați-o. Dați coaja de portocală prin răzătoarea mică: doar partea portocalie (încercați să nu atingeți partea albă, care dă un gust amar). Apoi tăiați portocala în 2 părți și stoarceți sucul.

2. Presărați zahărul într-un bol adânc și turnați uleiul rafinat, amestecați bine. Apoi adăugați coaja rasă de portocale, apa și sucul de portocale, amestecați. Stingeți bicarbonatul cu oțet și adăugați-l în bol. Presărați treptat făina cernută și scorțișoara, amestecați aluatul. Spălați stafidele bine, uscați-le și amestecați-le cu o lingură de făină.

3. Puneți stafidele în aluat și amestecați. Ungeți forma pentru chec cu ulei și presărați-o ușor cu făină. Puneți aluatul în formă și distribuiți-l uniform. Coaceți checul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 1 oră. Lăsați checul să se răcească și întoarceți-l pe un platou.

4. Presărați-l cu zahăr pudră și coajă rasă de portocală pentru un aspect mai frumos și serviți-l la masă. Puteți decora checul cu glazură de zahăr pudră: amestecați o lingură de suc de portocale proaspăt stors cu 5 lingurițe de zahăr pudră, amestecați până veți obține o masă netedă. Ungeți rapid partea superioară a checului cu glazură.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1