Prăjitură rapidă din lipii și brânză – o salvare pentru toate gospodinele!

Checurile de casă sunt niște delicii deosebit de aromate și apetisante, ce sunt așteptate de cei dragi cu mare nerăbdare. Dacă nu dispuneți de suficient timp pentru a găti sau doriți să diversificați meniul de fiecare zi, vă îndemnăm să pregătiți un chec original. Checul cu cremă de brânză și fructe, ce se prepară din lipii, este un desert ce va economisi considerabil din timpul petrecut la bucătărie și care îi va surprinde pe cei dragi în cel mai plăcut mod.

INGREDIENTE

-lipii subțiri

-500 g brânză de vaci

-4 ouă

-250 g de smântână

-200 g fructe de pădure sau vișine (proaspete sau congelate)

-2 linguri de griș

-3 linguri de zahăr pentru umplutură

-3 linguri de zahăr pentru sos

-10 g de zahăr vanilat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Pregătiți umplutura: bateți 2 ouă cu 3 linguri de zahăr, până obțineți o masă omogenă. Adăugați grișul și zahărul vanilat (5 g). Amestecați bine. Spre sfârșit, adăugați brânza de vaci și fărâmițați-o cu ajutorul unei furculițe, până obțineți o masă omogenă. La dorință, puteți folosi un robot de bucătărie pentru pregătirea umpluturii.

2. Pregătiți o lipie, cu dimensiunea de 40 x 50 cm. Dacă aveți lipii mai mici, suprapuneți-le. Acoperiți lipia cu un strat uniform de umplutură, atât pe mijloc, cât și pe margini.

3. Acoperiți lipia cu fructe, păstrând o distanță de aproximativ 5 cm între acestea.

4. Rulași lipia. Obțineți o ruladă, de 50 cm în lungime. Așezați rulada obținută în formă de melc. Tapetați o formă de copt rotundă (cu diametrul de 20 cm) cu hârtie (sau folosiți o formă de silicon). Așezați rulada în forma de copt și apăsați-o puțin cu mâinile, astfel încât aceasta să se aranjeze uniform.

6. Bateți 2 ouă cu 3 linguri de zahăr, până obțineți o spumă. Folosiți un mixer la viteză medie. Adăugați smântâna și puțin zahăr vanilat. Amestecați până obțineți o masă omogenă.

7. Turnați sosul obținut în forma de copt. Întindeți sosul pe suprafața checului cu ajutorul unei linguri. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C pentru 40-45 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

8. Stingeți cuptorul și lăsați checul în interior pentru încă 5 minute. Scoateți checul din cuptor și lăsați-l să se răcească. Îndepărtați forma de copt și presărați checul cu zahăr pudră.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1